четвер, 07 липня 2011 13:13

Повєткін і Чагаєв посперечаються за пояс Володимира Кличка

Повєткін і Чагаєв посперечаються за пояс Володимира Кличка

27 серпня 2011 російський боксер-важкоатлет Олександр Повєткін (на фото) і Руслан Чагаєв з Узбекистану планують провести бій у німецькому Ерфурті. Про це в інтерв'ю РИА Новости розповів промоутер Повєткіна Володимир Хрюнов, який підтвердив, що переговори про організації поєдинку почалися.

У бою Чагаєв - Повєткін на кону повинен стояти титул чемпіона світу за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація). 2 липня цей титул завоював українець Володимир Кличко, який переміг британця Девіда Хея. Проте Кличко також є чемпіоном IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Всесвітня боксерська організація), тому за правилами WBA йому повинні присвоїти титул "суперчемпіона".

Титул "звичайного" чемпіона WBA в такому випадку буде оголошено вакантним, і його повинні розіграти боксери, що займають перше і друге місця в рейтингу цієї організації. Зараз ними є Чагаєв і Повєткін.

Хрюнов назвав Чагаєва серйозним суперником, зазначивши, що бій буде важким. Про подробиці переговорів промоутер нічого не сказав. Увечері 6 липня інтернет-видання BoxingScene.com повідомило, що переговори ведуть промоутерські компанії Sauerland Event і Universum, що представляють інтереси Повєткіна і Чагаєва відповідно.

7 липня BoxingScene.com також повідомило, що орієнтовною датою бою є 27 серпня. Крім того, видання наводить слова тренера Чагаєва Міхаеля Тімма, який заявив, що очікує бою свого боксера з Повєткіним за чемпіонський титул.

Чагаєв, який у минулому був чемпіоном WBA, в останній раз виходив на ринг 19 листопада 2010 року та переміг за очками американця Тревіса Уокера. Повєткін в своєму останньому бою (18 грудня 2010 року) переміг за очками американця Миколи Фірт. У цьому поєдинку росіянин отримав травму руки.

Зараз ви читаєте новину «Повєткін і Чагаєв посперечаються за пояс Володимира Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути