четвер, 12 липня 2012 10:48

Попередник Блаттера брав хабарі в особливо великих розмірах

Попередник Блаттера брав хабарі в особливо великих розмірах
Авеланж конкретно засвітився на хабарі. Фото: reuters.com

12-го липня з'явилася інформація про те, що колишній президент ФІФА Жоао Авеланж брав хабарі в особливо великих розмірах, перебуваючи на своїй посаді.

Колишній президент ФІФА Жоао Авеланж і колишній президент футбольної конфедерації Бразилії Рікардо Тейшейра отримували незаконні платежі. Про це стало відомо після публікації відповідного документа верховним судом Швейцарії, повідомляють європейські інформаційні агентства.

Авеланж і Тейшейра причетні до скандалу навколо отримання хабарів членами виконкому ФІФА від маркетингової компанії ISMM / ISL, якій належали права на телетрансляції матчів чемпіонату світу. Перший отримав не менше ? 1 млн, другий - не менше ? 8,37 млн.

У 2011 році за станом здоров'я Авеланж вийшов зі складу Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Проте тоді багато ЗМІ пов'язували відхід Авеланжа з корупційним скандалом з приводу покупки у ФІФА прав на трансляції матчів чемпіонату світу з футболу в 90-ті роки.

Авеланж був президентом ФІФА з 1974 по 1998 роки. На зміну йому прийшов швейцарець Зепп Блаттер, який очолює ФІФА до сих пір.

Зараз ви читаєте новину «Попередник Блаттера брав хабарі в особливо великих розмірах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути