субота, 26 листопада 2011 11:03

Помер знаменитий штангіст, дворазовий Олімпійський чемпіон

Помер знаменитий штангіст, дворазовий Олімпійський чемпіон

Важкоатлет Василь Алексєєв, який у складі збірної СРСР двічі перемагав на Олімпійських іграх, помер у Німеччині, повідомляє ИТАР-ТАСС. Причина смерті спортсмена не називається. Алексєєва відправили до німецької клініки близько двох тижнів тому у зв'язку з хворобою серця. Йому було 69 років.

З 1966 року Алексєєв жив у місті Шахти Ростовської області і очолював місцеву дитячо-юнацьку спортивну школу з важкої атлетики.

Незабаром після того, як спортсмена відправили на лікування до Німеччини, віце-губернатор Ростовської області Сергій Горбань заявив агентству РИА Новости, що стан Алексєєва був дуже важким. Чи була важкоатлетові зроблена операція, не уточнюється.

Алексєєв, який виступав в абсолютній ваговій категорії, перемагав на літніх Олімпіадах 1972 року в Мюнхені і 1976 року в Монреалі. Крім того, він є восьмиразовим чемпіоном світу та Європи, семиразовим чемпіоном СРСР. На рахунку Алексєєва - 80 світових рекордів. Йому були присвоєні звання заслуженого майстра спорту СРСР та заслуженого тренера СРСР.

 

Зараз ви читаєте новину «Помер знаменитий штангіст, дворазовий Олімпійський чемпіон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути