пʼятниця, 23 червня 2017 14:43

"Доки Коломойському винні гроші, йому рано банкрутити "Дніпро"

"Доки Коломойському винні гроші, йому рано банкрутити "Дніпро"
У Коломойського тепер два "Дніпра", один з них - для розрахункового рахунку? Фото: litsa.com.ua

На конференції клубів ПФЛ прийняли рішення допустити "Дніпро" і "Дніпро-1" до другої ліги.

Незважаючи на те, що "Дніпро-1" не виступав у аматорському чемпіонаті, як того вимагає регламент, за його включення до другої ліги проголосували 25 делегатів.

"Дніпро" на конференції представляв виконавчий директор Андрій Русол, а "Дніпро-1" - народний депутат Юрій Береза. За його словами, ініціатор створення клубу - екс-форвард національної збірної України Роман Зозуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вилетіла не команда, а так званий президент" - Ротань жорстко висловився про Коломойського

"У нас є велике бажання відродити футбол у Дніпрі. Є домовленість зі стадіоном "Метеор", з "Дніпро-Ареною" - ми проводитимемо матчі там. Моїм найближчим помічником є ​​Роман Зозуля. Він головний ініціатор створення клубу. Я - почесний президент, керуватиму цим клубом. Маємо все для участі в другій лізі. У нас все буде офіційно. Я взяв зобов'язання перед ветеранами Дніпра, вам не буде соромно за нас", - сказав Береза.

Роман Зозуля висловив надію, що новий клуб вже за два роки виступатиме у вищому українському дивізіоні.

А ось фанати "Дніпра" не поділили оптимізму засновників нового колективу. Заявили, що для них існує лише один клуб - "Дніпро". "Ми підтримуватимемо його до останнього подиху. Це наш коментар щодо заяви Юрія Берези про участь "Дніпра-1" у другій лізі", - написали вони у Facebook.

"Про те, що створюватимуть дві команди, говорили давно. Коли стало зрозуміло, що "Дніпро" понизять у класі, - говорить Gazeta.ua на умовах анонімності джерело, наближене до "дніпрян". - Є дві версії того, що відбувається. Перша - обома клубами володіє Ігор Коломойський. Зрозуміло, неофіційно. Адже в "Дніпрі" в жодному документі немає його прізвища. Навіть у домашніх єврокубкових програмках президентом фігурував Андрій Стеценко (офіційно вважається гендиректором ФК "Дніпро" - Gazeta.ua). "Дніпро", у якого "мінус 6 очок", виступатиме в Другій лізі під керівництвом тренера "молодіжки" Олександра Поклонського. А до нової, СК Дніпро-1, перейдуть гравці з основного складу "Дніпра" під керівництвом Дмитра Михайленка. Завдання - за два роки повернутися до УПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коломойський недоступний, але дарувати свої гроші нікому не збираюся" - Маркевич

Тепер друге - чому Коломойському потрібно одночасне існування двох різних клубів? На ім'я "Дніпра" повинні ще приходити певні суми - розрахунок за Коноплянку, близько 1,5 млн. євро, інші платежі. Відповідно, рано поки що його банкрутити. Ну і щоб самому Коломойському ніхто потім не говорив, мовляв, як у тебе замість одного клубу з'явився другий. А так для всіх два різні клуби, як "Спартак" і "Динамо". Між собою ніяк не пов'язані, навіть в одному турнірі грають. Ну подумаєш, гравці з одного в інший переходять? То це звичайна практика.

СК "Дніпро 1" був створений орієнтовно в березні нинішнього року Юрієм Березою. Заявлений у першості Дніпропетровської області в першій лізі. Посідає 14 місце з 14 команд. У семи іграх - 1 перемога і 6 поразок. Грають бійці полку "Дніпро 1". У першому матчі зіграв сам Береза, він же забив. Уже документально все оформлене, Коломойський з Березою домовлятимуться. Хоча й стосунки між ними кілька років тому були не найкращими. Інше питання - якою буде структура нового клубу. Потрібний Березі цей головний біль або він його передоручить Русолу? В будь-якому випадку, нинішній ФК "Дніпро" доживе від сили до Нового року. І вболівальники, незважаючи на свій протест проти СК "Дніпро 1", все одно із цим змиряться, адже замість однієї команди є готова інша. Може, якісь групи фанів походять, погаласують трохт. Не більше того".

"Дніпро" за підсумками сезону вперше в історії вилетів з УПЛ до першої ліги. Однак на початку цього тижня стало відомо, що ФІФА відправила клуб ще дивізіоном нижче. Причина - боргові зобов'язання перед агентом колишнього наставника команди Хуанде Рамоса Карвахалем Сельєром. Виконати їх ФІФА зобов'язала ще до середини січня цього року.

Зараз ви читаєте новину «"Доки Коломойському винні гроші, йому рано банкрутити "Дніпро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути