середа, 25 вересня 2013 18:14

"Перетасовка тренерів "Динамо"- частина ланцюга безглуздих рішень Суркіса" - коментатор

"Перетасовка тренерів "Динамо"- частина ланцюга безглуздих рішень Суркіса" - коментатор
Дмитро Джулай не здивований теперішнім результатам "Динамо". Фото: footballfan.net.ua

Відомий коментатор Дмитро Джулай висловив свою думку щодо нинішнього стану справ у "Динамо".

"У такій ситуації найбільше боїшся того, що з'явиться байдужість. Боїшся, що те, що відбувається, перестане викликати якісь емоції. Що те знущання над клубом, яке триває вже стільки років, зробить байдужим, і ти вже не зможеш хвилюватися перед кожним матчем, під час кожного матчу, після кожного матчу, а просто навіть не дивитися і не думати про те, як воно все закінчилося. Ось це найстрашніше. Я думаю, що багато людей зараз відчувають щось подібне. Тому що це вже не просто біль, а невідомий наступний рівень, якому ще потрібно знайти визначення. Може бути втрачена перемога на останніх хвилинах, на фініші сезону, або продажна тварюка Бакс, яка робить гру за титул по суті. Це може бути болем. Але коли сам клуб, точніше люди, які ним керують, не відповідають вимогам "Динамо" - це вже зовсім інша історія", - упевнений Джулай.

Дмитро вважає нинішній результат "Динамо" закономірним.

"Мені немає в чому розчаровуватися. Мене Блохін здивував, тому що я думав, що ми будемо нижче третього місця ще в минулому чемпіонаті. Я цього боявся і дуже шкода, що так воно відбувається. Тут теж така ситуація: ти розумієш, що нічого не буде (це моя особиста точка зору), і бачиш, як після змучених перемог люди починають себе переконувати... Можна себе переконати, що Дід Мороз приносить подарунки в ніч з 31 грудня на 1 січня? Можна. Навіть в солідному віці. Але це не так. Можна себе ще в чомусь переконувати, але факт: страшний обвал за багатьма показниками статистичним, ігровим за рік. Жахливий обвал!", - сказав він.

"Розумієте, ті вимучені перемоги - це все одно, що людина підсіла на ставки, казино. Він програє дуже багато, раптом виграє щось - зовсім трохи - і вважає: "Ось тепер мені пощастить!" Тому ми зараз стільки чуємо про "фарт" , "нефарт". Мовляв, після одного маленького виграшу я відіграю все. Ні, так не буває. Це відбувається з багатьма (не з усіма, звичайно) уболівальниками "Динамо", які намагаються після кожного успішного матчу (а їх не так багато) побачити щось позитивне, щоб заспокоїти себе, в чомусь себе переконати", - впевнений Джулай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блохін всіх втопив разом зі своїм другом Балем" - Мілевський написав прощальний лист

Днями в тренерському штабі "Динамо" відбулися зміни.

"Ще одне безглузде кадрове рішення в ланцюзі безглуздих кадрових рішень президента клубу. Не знаю, хто там приймав це рішення. Маю на увазі те, що відбувалося, починаючи з відставки Михайличенка після першого матчу з "Трабзонспором" в 2004 році. Тренери не приходять самі, їх хтось в цьому клубі призначає. Когось - по чотири рази навіть", - сказав він.

Дмитро висловив свою точку зору щодо оптимальної кандидатури на пост головного тренера "Динамо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Блохіну треба також піти у відставку" - Сопко

"Іноді складається враження, що це якийсь конгрес геронтофілів вибирає нам тренера: Хіддінк, Ліппі, чи не Трапаттоні. А чому не Шенклі, наприклад? Знайдемо якогось медіума, який буде спілкуватися з потойбічним світом. Шенклі, Клаф, інші - чому не такий варіант? Я знаю, що це абсолютно нереально, що цього ніколи не буде. Але для мене, наприклад, хорошим варіантом (тут немає ідеальних варіантів, якщо врахувати, що людина не просто прийде в команду, а прийде до клубу - дуже специфічного, в якому дуже мало людей, які відповідають вимогам "Динамо") є Хорхе Сампаолі, який, можливо, виграє з Чилі чемпіонат світу. Є Ернесто Вальверде, наприклад , який прийшов до "Валенсії", коли команда стояла недалеко від зони вильоту, і до останнього туру боровся за путівку в кваліфікацію Ліги чемпіонів. Він виграв, до речі, три чемпіонати Греції з "Олімпіакосом", тобто вміє працювати за кордоном. Вміє ставити цікаву, продуману гру. Насправді є багато тренерів, які стежать за тим, що зараз відбувається у футболі, а не за тим, що було 20 років тому. Крім Вальверде в тій же Іспанії завжди можна пошукати цікавих тренерів. Є в "Райо "Пако Хемес. Так, результати команди, можливо, не найкращі. Але треба розуміти, що таке "Райо", що клуб робить в першому дивізіоні, і як команда грає. Хтось мріє про динамівський футбол, хоча навіть Олег Базилевич каже, що є сучасний футбол і його вимоги, а все інше - вигадки. Але якщо комусь дуже хочеться - футбол у Пако Хемеса навіть більш динамівський, ніж у "Динамо". Це імпульсивна, мобільна гра з атаками, флангами, з високим пресингом. Але те, що відбувалося з клубом в останні 8-10 років, свідчить про те, що ніякої стратегії у "Динамо" немає", - говорить Джулай.

Зараз ви читаєте новину «"Перетасовка тренерів "Динамо"- частина ланцюга безглуздих рішень Суркіса" - коментатор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути