вівторок, 29 травня 2012 17:40

"Основним воротарем буде П'ятов" - Нагорняк

"Основним воротарем буде П'ятов" - Нагорняк
Сергій Нагорняк не сумнівався у перемозі збірної України над Естонією Фото: imageshack.us

Воротар Олександр Бандура, захисник Віталій Мандзюк і хавбек Тарас Степаненко не потрапили в основну заявку збірної України на Євро-2012. Сьогодні Олег Блохін назвав футболістів, які зіграють на турнірі.

"Я припускав, що Бандура та Степаненко залишаться поза остаточною заявкою, хоча ніяких заяв з цього приводу не робив, - каже Gazeta.ua колишній форвард збірної України Сергій Нагорняк. - Це молоді хлопці, яким бракує досвіду, щоб грати на такому високому рівні. Щодо кандидатури Мандзюка, то я думав, що Блохін відчепить від збірної когось із нападників. Хоча це досить важко зробити. Мілевський потрібен команді, а Селезньов став найкращим бомбардиром чемпіонату."

Блохін обирав між Бандурою і Ковалем?

"Це дійсно так. Чому віддав перевагу Максиму? У голкіпера "Динамо" є досвід ігор на міжнародному рівні, він грав у єврокубках. Правда, Бандура дуже добре себе показав наприкінці чемпіонату, мав постійну ігрову практику. Коваль почав грати тільки після травми Шовковського. Мені здається, в Максима буде роль третього голкіпера. Основним воротарем буде П'ятов. Горяїнов стане запасним. Олександр зіграв багато матчів на міжнародному рівні. І досить непогано їх провів. Тренер відповідає за результат. Якщо це його рішення — значить воно правильне."

В остаточній заявці всі найсильніші на даний момент футболісти? Нікого не забули?

"Дійсно, у списку Блохіна зібрані найкращі. Не бачу ніяких прізвищ, які могли б підсилити команду. Мені здається, що зараз у збірній зібрані найсильніші українські футболісти, яких ми маємо на сьогоднішній день. Нікого за бортом Євро тренерський штаб не залишив. Повторюсь, але воротар у збірній дійсно один. Степаненко непогано провів кінцівку сезону, але йому бракує досвіду. Мандзюк — центральний захисник. У збірній в центрі захисту грають Хачеріді та Ракицький."

Вчора Україна розгромила Естонію з рахунком 4:0.

"Сподобалася гра нашої команди та результат. Але все було прогнозоване. На сьогоднішній день, збірна Естонії поступається нашій команді у рівні майстерності та інших показниках. Але навіть на фоні такого суперника тренер намагався подивитися кандидатів."

Першого червня українці зіграють з Австрією. Які зміни Блохіну слід внести у гру команди?

"Так як вони грали з Естонією, то нічого міняти не треба. Інша справа, що рівень Австрії значно вищий, ніж в естонців. Футболісти це розуміють і вийдуть на гру більш сконцентрованими, будуть більш відповідальними. З Естонією вони дуже легко грали, ніби на тренуванні, із задоволенням виконували вказівки тренера. Вчора склалося так, як мало бути. Я дуже радий, що хлопці проявили професіоналізм і провели чудовий перший тайм.гра була в одні ворота. Я навіть думав, засне чи не засне П'ятов у воротах. Правда наприкінці естонці кілька разів пробили по наших воротах."

Наскільки склад збірної України на Естонію був близький до оптимального?

"Тренер кожен день спілкується з футболістами, знає хто у якому стані перебуває. Зроблю припущення, що у першому таймі грав склад близький до основного. Питання є по 1-2 позиціях."

Хто з футболістів збірної України вам сподобався?

"Це було гарне тренування, хлопці забили 4 м'ячі, але найбільше сподобався настрій, з яким грали футболісти, їхня відповідальність. Я навіть не сумнівався у перемозі нашої збірної."

Нагадаємо, що наступний контрольний матч українська команда проведе у п'ятницю, 1 червня, проти австрійців. Початок ? о 21.30. Пряма трансляція ? на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «"Основним воротарем буде П'ятов" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути