неділя, 03 березня 2013 11:17

Основний інвестор "Волині" припинив фінансувати клуб через підвищену увагу правоохоронних органів

Основний інвестор "Волині" припинив фінансувати клуб через підвищену увагу правоохоронних органів

Представники основного інвестора ФК "Волинь" - компанії Мантімус Коммершиал ЛТД - заявили про припинення фінансування клубу, в тому числі проектів, пов'язаних з реконструкцією стадіону, створенням нових спортивних баз у зв'язку з діями і позицією колишнього керівника та одного з учасників клубу Василя Столяра. Про це йдеться в повідомленні, яке розміщене на офіційному сайті клубу, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

"Вступаючи до складу учасників ФК "Волинь" у липні 2011 року, інвестор бачив перспективність розвитку клубу і погодився надати фінансову підтримку клубу, покладаючись на прозорість процесу з боку інших учасників, а також запевнення про те, що клуб належним чином зареєстрований у всіх футбольних організаціях, має право брати участь у всіх внутрішніх і міжнародних змаганнях і веде свою господарську діяльність відповідно до закону", - йдеться в повідомленні.

Інвестор відзначає, що всупереч цим запевненням, останнім часом накопичилася достатня кількість претензій до "Волині" з боку, як інших футбольних клубів, так і інших організацій, колишніх акціонерів і футболістів клубу.

"Так, наприклад, з'явилися претензії з боку акціонерів ВАТ СК ФК Волинь, яке забезпечувало діяльність футбольного клубу до 2011 року під керівництвом Столяра. Зокрема, спортивний арбітражний суд в Лозанні розглядає позов акціонера Дениса Серебренникова, який вимагає відшкодування збитку в розмірі 45 млн. грн. Також в клуб надійшло попереднє рішення Міжнародної федерації футболу про стягнення на користь колишнього гравця "Волині" Ісси Ндоє компенсації в розмірі $ 1 млн. Надходять також претензії від інших українських футбольних клубів", - йдеться в заяві.

У компанії стурбовані тим, що останнім часом посилилася увага до клубу з боку правоохоронних органів з питань, що належать до діяльності "Волині" до середини 2011 року.

Також, у зв'язку з реорганізацією клубу в 2010-2011 роках, найближчим часом можуть виникнути питання про дійсність членства ФК "Волинь" у регіональній та національній федераціях футболу.

"У зв'язку з вищезазначеними обставинами, керівництво компанії Мантімус Коммершиал ЛТД зажадало від дирекції ФК "Волинь" передати виявлені матеріали з відповідними заявами в правоохоронні органи для перевірки законності діяльності колишнього керівництва ФК "Волинь", - заявляють у компанії.

Інвестор стурбований ситуацією, що склалася і не бачить перспектив для подальшої співпраці з ФК "Волинь" у зв'язку з цими фактами. Разом з тим, компанія готова розглянути можливість продовження співпраці з футбольним клубом відразу ж після того, як вся юридична та господарська діяльність ФК "Волинь" буде приведена у відповідність до законодавства України.

Зараз ви читаєте новину «Основний інвестор "Волині" припинив фінансувати клуб через підвищену увагу правоохоронних органів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути