вівторок, 05 квітня 2011 16:58

"Олімпійський" відкриють у серпні або жовтні

"Олімпійський" відкриють у серпні або жовтні

Відкриття Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" (Київ) може відбутися в середині-наприкінці жовтня 2011 року через відставаня по термінах монтування даху стадіону, повідомив віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Олімпійський стадіон, ви знаєте, у нас є дві дати відкриття - це кінець серпня і середина-кінець жовтня. Це пов'язано виключно з однією обставиною - західнонімецької компанією, яка є субпідрядником по покрівлі. Через недопоставки комплектуючих ми відстаємо по покрівлі на два місяці. Тим не менш, сьогодні вже розпочато підйом вантових конструкцій, 16-17 квітня він буде закінчений, і почнеться найвидовищніша частина - підйом одного з найбільших в Європі вітрил на стадіоні", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.

Колесніков також повідомив, що відкриття стадіону у Львові може відбутися наприкінці жовтня поточного року.

"Кінець жовтня цього року - по Львівському стадіону. Знаєте, є багато питань: технологія поля... Справжнє відкриття - це коли можна у футбол грати. Нам дуже важливий кінець жовтня, тому що ми встигнемо постелити траву, і команди, які будуть грати в лізі Європи, зможуть зіграти на новому полі", - сказав він.

Як повідомлялося, на НСК "Олімпійський" підняли вантову систему даху загальною вагою 765 тонн і почали роботи з її закріплення, які триватимуть близько тижня.

НСК "Олімпійський" після введення в експлуатацію отримає статус стадіону категорії "еліт".

Зараз ви читаєте новину «"Олімпійський" відкриють у серпні або жовтні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути