Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 10:45

Олімпійський чемпіон вирішив пустити з молотка свою золоту медаль

Олімпійський чемпіон вирішив пустити з молотка свою золоту медаль

Австралійський плавець Джон Конрадс виставив на аукціон золоту медаль, яку він завоював на літній Олімпіаді 1960 року в Римі. Конрадс вирішив виставити на аукціон не тільки золото Риму-1960, а й всю колекцію своїх нагород, повідомляє AFP. Аукціон пройде в серпні в Австралії, його точна дата поки невідома.

Очікується, що за золоту медаль Конрадс виручить близько 25 тисяч австралійських доларів (27 600 доларів США). Плавець зізнався, що рішення виставити на аукціон свою колекцію нагород далося йому нелегко. Конрадс не сказав, чому він вирішив продати нагороди, зазначивши лише, що повинен "закінчити главу свого життя".

69-річний Конрадс додав, що він хотів би, щоб його колекція нагород опинилася в одному місці і була б доступна для загального огляду. "Я розумію, цього може і не відбутися", - сказав плавець.

Золоту медаль Олімпіади-1960 Конрадс завоював на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Крім того, на Іграх в Римі він став бронзовим призером на 400-метрівці вільним стилем та в естафеті 4х200 метрів вільним стилем. За свою кар'єру австралієць встановив 12 світових рекордів.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон вирішив пустити з молотка свою золоту медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути