понеділок, 16 березня 2009 14:15

Обрання росіянина президентом може залишити біатлон без грошей

Обрання росіянина президентом може залишити біатлон без грошей

Спонсори біатлонного Кубка світу загрожують Міжнародному союзу біатлоністів, що якщо Олександр Тіхонов очолить IBU, то вони припинять вливання грошей в цей вид спорту.

"На жаль, час біля керма IBU Андерса Бессеберга добігає кінця, йому залишилося менше року. Якщо на заміну Андерсу ми отримаємо віце-президента Олександра Тіхонова, то я не думаю, що в біатлон підуть великі гроші. Нам нічого робити в спорті, де присутній обман", - сказав в інтерв"ю NRK спонсор-менеджер Кубка світу Іаков Лундський.

Довідка

Олександр Іванович Тіхонов - видатний радянський біатлоніст, чотириразовий олімпійський чемпіон, срібний призер зимових Олімпійських ігор 1968 року в Греноблі, одинадцятиразовий чемпіон світу, перший віце-президент Міжнародного союзу біатлоністів, президент Союзу біатлоністів Росії. Заслужений майстер спорту СРСР (1968).

У 2000 році Олександр Тіхонов і його брат Віктор були затримані за підозрою в організації замаху на губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва. Чотириразового олімпійського чемпіона відпустили під підписку про невиїзд, проте він виїхав за кордон. Молодшого брата засудили на 4 роки. Суд встановив, що Віктор Тіхонов знайшов в Новосибірську кілерів і передав їм аванс у розмірі 179 000 доларів.

За матеріалами "Чемпіонат", Вікіпедія

Зараз ви читаєте новину «Обрання росіянина президентом може залишити біатлон без грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути