пʼятниця, 24 липня 2015 02:06

"Нінкович сказав: "Біжи! Не чекай літака!" - "Динамо" презентувало новачків, а Ребров дізнався, що його футболку спалили горлівські сепаратисти
10

Фото: Ірина Козюпа

Київське "Динамо" представило своїх новачків. Наставник чемпіонів України Сергій Ребров вручив футболки нападнику Жуніору Мораесу (екс-гравець донецького "Металурга"), півзахиснику Радосаву Петровичу (прийшов з турецького "Генчлербірлігі") та захиснику Миколі Морозюку (власний вихованець, також перейшов з МД).

Усі троє прийшли у команду вільними агентами. Навколо "Динамо" в останні дні циркулюють різні трансферні новини. Сергій Станіславович не проти підсилити склад перед Лігою чемпіонів. Тож цілком імовірно, що це не остання презентація новачків столичного клубу.

Наставник "Динамо" Сергій Ребров

"Радий, що ці футболісти прийшли в нашу команду. Упевнений, вони підсилять нашу гру. Найголовніше, що в цей непростий час гравців вдалося підписати безкоштовно.

Морозюк - це універсальний футболіст. Він може грати і в захисті, і в півзахисті. Дуже непросто виконувати на полі той обсяг роботи, як це він робить.

Чемпіонат України - не настільки слабкий турнір, щоб в кожному матчі проводити експерименти. Той хто буде краще готовим, той і гратиме на тій чи іншій позиції.

Посвячення новачків? Це як? Оргії якісь? Я представив гравців у команді, і на цьому все закінчилося. Важливо, щоб хлопці розуміли один одного на полі.

А посвята новачків - це перші тренування, які відразу показують, прийняла команда футболістів, чи ні. І можу сказати впевнено, що цих хлопців команда прийняла.

Ми дуже хочемо підсилити наш склад, але зараз небагато бажаючих їхати в Україну.

Якось прийшов до "Динамо" новий футболіст. Лобановський викликав його і питає: "Де ти бачиш себе на полі?". Той відповідає: "Можу грати крайнім півзахисником, можу на флангу чи під нападаючим. Можу почати на будь-якій позиції ". Лобановський: "Ну, тоді почнеш на лавці запасних"

Нападник Жуніор Мораес, № 11

"Під 11-м номером грали великі футболісти. Та й сам по собі він мені подобається.

У "Динамо" я міг опинитися ще рік тому. Але донецький "Металург" пропозицію киян тоді відхилив. А я був уже готовий грати за команду.

Минулий рік був для "Динамо" дуже успішним. У цьому сезоні наше завдання - виграти чемпіонат України і якнайдалі пройти у Лізі чемпіонів, щоб гідно представляти не тільки Київ, але і весь український футбол.

Найжорсткіший захисник, з яким я грав? Хачеріді!"

Півзахисник Радосав Петрович, № 8

"Всюди я грав під 8-м номером. В тому числі і в збірній Сербії. Коли побачив, що "вісімка" в "Динамо" вільна, то довго не думав.

З Гавранчичем я грав разом в "Партизані". З Нінковичем завжди ділив номер у збірній Сербії. Всі вони розповідали про "Динамо" тільки найкраще. А коли я сказав Мілошу, що мене запрошують у Київ, він мені відразу сказав: "Біжи! Не чекай літака!".

Команда дуже добре мене прийняла. Хочу якомога швидше вивчити українську мову, щоб більше спілкуватися з хлопцями.

У новому сезоні ми будемо прагнути перемогти в чемпіонаті України і якомога вдаліше виступити у Лізі чемпіонів".

Захисник Микола Морозюк, № 9

"Дуже щасливий повернутися в рідний дім. Прекрасно розумію, що мені треба важко працювати, щоб завоювати місце в основному складі команди.

Коли я йшов з "Динамо", грав саме під 9-м номером. Повернувся - він вільний. Довго не думав, який номер брати.

Де мені краще грати? Комфортно себе почуваю як справа в обороні, так і зліва в атаці.

Ми повинні показувати цілісну гру протягом усього сезону. Як у чемпіонаті України і Кубку України, так і в Лізі чемпіонів".

Віце-президент "Динамо" Олексій Семененко розповів про долю фан-клубу і музею команди, які існували у Горлівці. Зараз місто, в якому народився Сергій Ребров, перебуває під контролем бойовиків.

Один із активістів фан-клубу кілька днів тому відвідав Горлівку і вивіз більшість експонатів до Києва. Однак ігрову динамівську футболку Сергія Реброва сепаратисти не дозволили забрати. Натомість влаштували її демонтрастративне спалення.

Сергія Станіславовича така історія, здається, засмутила. Офіційну частину презентації він завершив словами про єдність. І мав на увазі не лише свою команду.

"Більше десяти років "Динамо" не виходило з групи Ліги чемпіонів. У минулому сезоні у нас була єдність в колективі. Футболісти, вболівальники, тренери та керівники були єдиними. За рахунок цього ми виграли чемпіонат. У цьому сезоні я хотів би, щоб ми думали не тільки про перемоги в Лізі чемпіонів, а й не забували про єдність.

Зараз важке становище в нашій країні, але ми будемо робити все, щоб якомога краще виступити. Для футболістів на першому місці спортивна складова. Для мене важливо створити колектив. Коли це станеться, тоді прийдуть і перемоги", - зазначив Ребров, який проводить з командою свій другий повноцінний сезон.

Під час неофіційної частини новачки "Динамо" тренували руки, підписуючи фотокартки, футболки і навіть планшети. А ще позували для селфі і фотографій з фанатами.

У перерві між фотосесіями уточнюю у Петровича, яку мову він збирається вивчати — українську, як сказав, чи російську.

"Ту, якою говорять футболісти у команді, - пояснює Радосав. - Наскільки я знаю, українська та російська мови близькі. Зараз я розумію 30% із того, що говорять партнери по команді. У російській мові багато схожих слів до сербської. Якщо чогось не знаю, то допомагають Віда і Драгович. Ребров чудово спілкується англійською, тому ми добре один одного розуміємо".

Петрович має баскетбольний зріст — 193 сантиметри.

"Я не найвищий гравець "Динамо". Цей титул належить Хачеріді (ріст - 198 см)", - сміється серб.

Додамо, що у суботу "Динамо" на "Олімпійському" прийме донецький "Олімпік". Це перший домашній матч команди у сезоні. У першому турі кияни на виїзді обіграли дебютанта прем´єр-ліги "Сталь".

Це хороший номер, раз Брандао так довго тут грав - "Шахтар" презентував новачків

Зараз ви читаєте новину «"Нінкович сказав: "Біжи! Не чекай літака!" - "Динамо" презентувало новачків, а Ребров дізнався, що його футболку спалили горлівські сепаратисти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути