середа, 16 вересня 2015 12:02

Нічия з "Порту" буде позитивним результатом – Микола Несенюк про перспективи "Динамо" у Лізі чемпіонів

Нічия з "Порту" буде позитивним результатом – Микола Несенюк про перспективи "Динамо" у Лізі чемпіонів

Сьогодні о 21.45 київське "Динамо" стартує у груповому турнірі Ліги чемпіонів. Підопічні Сергія Реброва прийматимуть португальський "Порту". За півтори години до матчу наш сайт розпочне текстову трансляцію поєдинку. А поки – погляд Миколи Несенюка.

Рік тому "Динамо" стартувало у Лізі Європи матчем проти "лідера чемпіонату Португалії". Саме так назвав тоді Сергій Ребров скромну команду "Ріу Аве" із передмістя Порту. Тоді із "лідером" динамівці упорались не без проблем, а переконливий рахунок першої гри зовсім не відповідав подіям на полі.

Тепер команді Реброва грати у Лізі чемпіонів вже із справжнім лідером чемпіонату Португалії, яким "Порту" на пару із "Бенфікою" є вже скоро як сто років.

Чи зросла міць "Динамо" за рік, що минув, аби успішно грати із командами такого рівня?

Зовні у грі "Динамо" за рік мало що змінилося. Команда, як і торік, продовжує грати в атаці одним флангом. Не треба бути особливим фахівцем – досить подивитися статистику забитих динамівцями м'ячів, аби побачити, що більшість них "приходить" із правого флангу, де грає Ярмоленко. Зліва, хоч із Ленсом, хоч без Ленса, ситуація набагато гірша. Ось і в останній грі усі м'ячі у ворота "Олександрії" прийшли справа – двічі результативні передачі робив Ярмоленко, третю зробив Сільва після пасу того ж Ярмоленка.

Виглядає на те, що "Динамо" так і не спромоглося за півтора десятки років вирішити "проблему Косовського". Тобто гідно замінити "реактивного" лівого півзахисника, який закінчив грати наприкінці дев'яностих. На сьогодні проблема навіть поглибилась – тепер поруч із швидким і атлетичним правим флангом, де Ярмоленку допомагає ззаду Сільва або Віда, а в центрі – Гармаш, маємо дуже непереконливий "португальсько-парагвайський" лівий фланг, де від Антунеша та Гонсалеса, до яких із центру підходить Велозу, більше чекаєш помилки і контратаки на наші ворота, аніж загрози воротам суперника. Саме цей фланг "розірвала" у квітні "Фіорентина", зупинивши єврокубковий шлях "Динамо".

Із позитиву слід відзначити повернення Гармаша, який разом із Хачеріді, Рибалкою та Кравцем створює потужну та мобільну центральну вісь у грі "Динамо", якої так не вистачало торік. Якщо навесні ми говорили, що Ярмоленко – це половина "Динамо", то тепер у команді є ще один футболіст, здатний протягнути м'яча через усе поле, віддати гостру передачу, пробити по воротах, відкритися для несподіваної передачі, а головне – одразу ж вибороти м'яч після його втрати. Якби не проблеми на лівому фланзі, цього потенціалу динамівцям мало б цілком вистачити, аби перемогти найслабшу команду групи в особі "Маккабі" та на рівних грати із "Порту".

Про "Челсі" поки що говорити зарано. І ось чому – навесні динамівських захисників спочатку продавлював Лукаку із "Евертона", а потім крутив як хотів Салах із "Фіорентини". Обидва гравці перед цим не пробилися до складу "Челсі". Думаю, що цього сезону завдання "Динамо" - знову навчитися грати проти європейських команд "другої хвилі", до яких належить "Порту". Суперничати із ними хоча б не гірше, ніж за часів Сьоміна. Щодо команд "першої хвилі" у особі "Барселони", "Реала", "Баварії", "Челсі", "Ювентуса", "Парі Сен-Жермен", то із ними можна на рівних грати лише ціною надзусиль і за допомогою удачі. Об'єктивно цей рівень для "Динамо" недосяжний.

Висновок – на сьогодні найкращим результатом для "Динамо" у Лізі чемпіонів - є надання можливості глядачам на "Олімпійському" послухати чемпіонський гімн більше гарантованих трьох разів. Чвертьфінал був би за нинішніх умов грандіозним успіхом, а півфінал – чистою фантастикою. Але навіть мінімального із перелічених результатів буде досягнути вкрай непросто.

Щодо безпосередньо стартового матчу, то окрім згаданої вище "проблеми Косовського", у "Динамо" не повинно бути інших причин, аби не програти такий довгоочікуваний перший матч у Лізі чемпіонів. Хотілося б виграти, але й нічия теж буде, як на мене, позитивним результатом.

Зараз ви читаєте новину «Нічия з "Порту" буде позитивним результатом – Микола Несенюк про перспективи "Динамо" у Лізі чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути