вівторок, 12 червня 2018 18:21

Неймар у 19 років міг потрапити в Україну

Неймар у 19 років міг потрапити в Україну
Неймар міг опинитись в Україні. Фото: Телеграф

Відкрились несподівані подробиці про минуле зіркового бразильського нападника Неймара. 26-річний бразилець свого часу міг опинитись в донецькому "Шахтарі".

"За 17-річного нападника бос "гірників" Рінат Ахметов 2009-го готовий був викласти шалені15-25 мільйонів євро, однак трансферу не відбулось. Причина? Перший клуб бразильської суперзірки Сантос відмовився вести переговори з донеччанами на таких умовах. У клубі далекоглядно прогнозували, що на цьому переході можна заробити в рази більше", - повідомляє "Футбол24".

Однак, очевидно ні клуб ні гравець про це рішення не пожалкували. Неймар перейшов у Барселону за €88 млн, на чому добряче заробив його батько. Пізніше став найдорожчим гравцем світу.

"Реал" Мадрид 2011 року планував підписати Неймара, у планах Жозе Моурінью було здати його в оренду... Так-так, ви не помилились. Саме у "Шахтар", який перед тим власне вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів і добряче пошумів своїм бразильським октетом в Європі (Дуглас Коста, Вілліан, Фернандінью, Луїс Адріано, Алекс Тейшейра, Жадсон, Ілсінью та Едуардо).

Якби не хитрість тодішнього президента "Барселони" Сандро Роселя, через яку, зрештою, він сів за ґрати, Мадрид поповнив би свої лави 19-річним бразильським форвардом. "Реал" мав би заплатити 45 мільйонів євро за гравця, для якого сеу Жозе не бачив місця в основі. Тоді в атаці "вершкових" грали Кака, Роналду, Бензема, Ігуаїн, Озіл і Ді Марія. Тож, аби його актив не протирав штани на лаві запасних, Моурінью планував обкатати Нея у чемпіонаті України на сезон 2011/12",- йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Неймар допоміг Бразилії розгромити Австрію - відео

Останнім часом все більше чуток пов'язують бразильця з мадридським "Реалом". На чергове запитання журналіста про можливий трансфер Неймар брутально вилаявся.

Зараз ви читаєте новину «Неймар у 19 років міг потрапити в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути