субота, 19 серпня 2017 21:18

"Неймар — це велика втрата, але не він причина глобальних проблем "Барселони" - Моралес

"Неймар — це велика втрата, але не він причина глобальних проблем "Барселони" - Моралес
"Перехід Неймара в ПСЖ — це втрата частини потужностей атаки" - Роберто Моралес

"Барселона" не стане чемпіоном Іспанії в цьому сезоні. Таку думку Gazeta.ua висловив коментатор телеканалів "Футбол 1 / Футбол 2" Роберто Моралес.

"Трансферна політика "Барселони" - це внутрішня проблема клубу. Трансфери вже давно там не були нормальними. У команді дуже серйозний недокомплект. Нинішнє трансферне вікно — це продовження цієї сумнівної лінії.

Наприклад, трансфер Пауліньо створить велику проблему клубу. Бразилець — прекрасний футболіст, але для зовсім іншої гри і футболу. Якщо взяти комп'ютерну пошукову програму і поставити умову: "Футболіст, який за більшістю параметрів не підходить "Барселоні", то відповідь буде "Пауліньо".

Це дуже дивно і нелогічно, але такі реалії "Барселони", яка купує дивних гравців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не вірю в чемпіонство "Челсі" - Моралес

Моралес розповів на що команда може розраховувати у цьому сезоні.

"Це залежатиме від того, як швидко Ернесто Вальверде визначиться з тим, у що він хоче грати. У другому матчі за Суперкубок Іспанії тренер провів дуже дивний експеримент. Ми побачили "Барселону", яка не захотіла достатньо широко грати в атаці. Це клубу взагалі не притаманно. Зараз постає не лише кадрова проблема. Є проблема розуміння тренером того, що може бути в "Барселоні".

Критерії багатьох команд "Барсі" не підходять. Не всі футболісти вміють грати в цьому стилі. А той хто спробує кардинально змінити стиль "Барселони", той довго не протримається на посаді. Чим швидше Вальверде зрозуміє, що тут може бути тільки один футбол, тим краще це буде для підсумкового результату. Можуть бути модифікації, але точно не реорганізація.

Думаю, що чемпіоном Іспанії "Барселона" не стане. І навряд чи претендуватиме на перемогу у Лізі чемпіонів. Хоча зайти може достатньо далеко".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2014 року почалася справжня Україна. Зараз відмирає пострадянська система — Роберто Моралес

3 серпня один із лідерів "Барселони" Неймар перейшов в ПСЖ за 222 млн євро.

"Неймар, без сумніву, був дуже важливим гравцем "Барселони" в атаці. Не ключовим, бо таким є Ліонель Мессі. Але трійка Мессі — Неймар — Суарес — найкраща трійка форвардів у сучасному футболі. Нічого подібного вже багато десятиліть не було. І навіть важко сказати чи було таке взагалі в історії футболу.

Перехід Неймара в ПСЖ — це втрата частини потужностей атаки. Але проблеми "Барселони" стосуються не тільки цієї лінії, а навіть більше півзахисту та захисту. Особливо якості півзахисників та захисників для ротації.

Зрозуміло, як грати без Неймара. На його позиції може діяти Делофеу. Якщо прийде Дембеле, то можна його спробувати. Зрозуміло, що Делофеу не дасть стільки, як Неймар. Зате глобально не зламається схема.

Команді не вистачає людини на правому фланзі і хороших хавбеків, яких можна було б інтегрувати у футбол "Барселони". Неймар — це велика втрата, але не він причина глобальних проблем клубу".

Делофеу не дасть стільки, як Неймар. Зате глобально не зламається схема

До цього сезону команду готував іспанський наставник Ернесто Вальверде, який очолив "Барселону" після відходу Луїса Енріке.

"Сумніваюсь, що Вальверде зможе вибудувати гру "Барселони". Коли пішов Хосеп Гвардіола клуб врешті знайшов Луїса Енріке. Він дав достатньо хороший результат. Що стосується його останнього сезону, то там вилізли боком накопичені проблеми з комплектацією.

Хто може керувати "Барселоною"? Наприклад, Франк де Бур чи Рональд Куман. Здається, вони б це змогли. Вальверде ніколи не був у числі очевидних кандидатів на те, щоб очолити "Барсу". Він — хороший тренер. Можливо, колись він очолить серйозний клуб в Іспанії. І можливо, досягне з ним успіху. Але він не підходить під стиль "Барселони".

Сампаолі чи навіть Беріццо — це ще два варіанти для команди, які варто було розглянути. Якби я складав список з 5 чи 10 тренерів для "Барселони", то прізвища Вальверде там би не було. Це претензія не до нього. Юрген Клопп і Юліан Нагельсманн — чудові наставники, але вони точно не для теперішньої "Барселони". Вони грають в інший футбол. Тому прихід Вальверде викликав у мене скепсис", - зазначив Моралес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не зробив нічого поганого" - як Неймар змінив світ

20 серпня о 21:15 за Києвом "Барселона" стартує в чемпіонаті Іспанії домашнім матчем проти "Бетіса".

Зараз ви читаєте новину «"Неймар — це велика втрата, але не він причина глобальних проблем "Барселони" - Моралес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути