субота, 12 серпня 2017 12:41

"Не вірю в чемпіонство "Челсі" - Моралес

"Не вірю в чемпіонство "Челсі" -  Моралес
За "Ліверпулем" цікаво спостерігати, але бути їх вболівальником дуже невдячна справа" - Роберто Моралес

Коментатор телеканалів "Футбол 1 / Футбол 2" Роберто Моралес поділився своїми очікуваннями від нового сезону англійської прем'єр-ліги.

Перехід Лукаку вирішить турнірні завдання "МЮ"?

Щоб Лукаку забивав, йому потрібно створювати можливості. Я вважаю, що якраз зараз він доріс до такого серйозного виклику, як "МЮ". Просто потрібно розуміти, що Лукаку ─ не Руні найкращих часів або Ібрагімович. Його рівень нижче. Але як реалізатор, як якийсь "Гіппопотамчик", який розганяється і всіх розштовхує, то так. Він не "дерев'яний", у нього є свої хороші якості для форварда. Просто на нього потрібно якісно працювати.

Як Лукаку працюватиме з Моуріньо, адже у них був конфлікт у "Челсі"?

Те, що свого часу Моуріньо не бачив його гравцем "Челсі", була реальна оцінка ситуації, об'єктивна, оскільки Лукаку реально не дотягував до рівня команди "Челсі".

Які очікування від нового сезону АПЛ? Чи зможе "Челсі" захистити титул?

В першу чергу мені цікавий проект "Сіті". Це нова команда. І цікаво, на що вони будуть робити ставку ─ Ліга чемпіонів або АПЛ. Я очікую, що новий сезон буде яскравішим, ніж минулий, в якому "Челсі" відірвався і вбив інтригу. Я взагалі вважаю, що два останні сезони були невластивими для АПЛ. У позаминулому сезоні все завалилися і "Лестер" став чемпіоном. У цій перемозі, особисто я, нічого особливо доброго не бачу. А в цьому сезоні я чекаю, що буде більше боротьби за чемпіонство і ця боротьба буде захоплюючою. Зрештою, проект Гвардіоли наростить свої м'язи. Хоча "Манчестер Сіті" і фінішував в результаті на хорошій позиції, але у Гвардіоли не було того матеріалу, з якого він міг побудувати свою команду. Санья і Кліші ─ це не ті, хто був потрібен Пепу. Він уже настільки експериментував, що ставив Фернандіньо на лівий фланг оборони. Це не від хорошого життя. Зараз, підібравши склад, він збудує в "Сіті" хорошу гру.

Ще цікаво подивитися на "шпори", адже команда росте, але куди вона доросте поки не ясно. В цілому, сезон буде на багато цікавіше попереднього. Сумніваюся, що "Челсі" захистить титул чемпіона. Це як мінімум. Тому що не можна сказати, що все було ідеально у команди в минулому сезоні. Вони зробили хороший ривок, але, наприклад, центр захисту, а саме Кехілл і Давід Луїс ─ досить сумнівні персонажі. Проте у них було мало грубих помилок. Луїз взагалі видав хороший, як для себе, сезон. Але завжди залишається їх рівень і відсоток помилок, які вони зазвичай допускають. Є й питання по центру півзахисту. Що має дати Бакайоко? Питання форварда також відкрите. Тому не думаю, що команда дуже весело почне сезон. У минулому, вони програли "Арсеналу" і потім повністю змінилися. Цей сезон точно буде важче, оскільки є ще Ліга чемпіонів. Я точно не вірю в чемпіонство "Челсі".

Хто буде основним форвардом в "Челсі": Мората або Коста?

Напевно, Коста вже не буде грати, він покине "Челсі". Але є Мората. Взагалі особисто у мене багато питань по "Челсі", а саме на що здатна команда. Я розумію, що на всі випадки є Еден Азар, який може витягнути будь-який матч. Однак в інших клубах теж є хороші футболісти.

"Арсенал" підписав Ляказетта. Тепер "каноніри" готові боротися за чемпіонство?

Ні, у футболістів "Арсеналу" нема тих якостей, які допомогли б їм перемогти в АПЛ. Єдиний шанс "Арсеналу", якщо всі лідери впадуть, як було в чемпіонському сезоні "Лестера". Хоча, навіть там у них не вийшло, основну боротьбу вів "Тоттенхем", а не "каноніри". У чемпіонство "Арсеналу" не вірю. Краще вони виступлять або гірше, ніж в минулому сезоні, не знаю. Минулий сезон був взагалі провальний. Потрібно дивитися, які зміни будуть в "Арсеналі". Мабуть, нас час шукати заміну Санчесу. Про Ляказетта, єдине, що можна зараз сказати ─ давно його чекали у великому чемпіонаті. Нарешті він тут. Довго говорили, що цей трансфер повинен відбутися. Цікаво буде подивитися на його реалізацію в команді високого рівня.

Клопп вже провів в "Ліверпулі" півтора року, чого варто чекати шанувальникам "мерсисайдців" від команди?

Я не думаю, що "Ліверпуль" виграє чемпіонство. Хоча Клопп все більше вибудовує гру під себе. Однак, в кінцевому рахунку, потрібні захисники. Але поки немає дійсно якісного посилення. Всі говорять про ван Дайке, але трансферу поки немає. Чи буде він в команді ─ невідомо. Їм взагалі потрібно кілька захисників підписати. За "Ліверпулем" цікаво спостерігати, але бути їх вболівальником дуже невдячна справа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2014 року почалася справжня Україна. Зараз відмирає пострадянська система — Роберто Моралес

Лондонський "Арсенал" обіграв "Лестер Сіті" в першому матчі АПЛ сезону-2017/2018. Зустріч пройшла ввечері у п'ятницю, 11 серпня, на стадіоні "Емірейтс" у Лондоні і завершилася з рахунком 4:3 на користь господарів поля.

Зараз ви читаєте новину «"Не вірю в чемпіонство "Челсі" - Моралес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути