понеділок, 26 жовтня 2015 15:42

Не Платіні: в УЄФА визначилися з кандидатурою на вибори президента ФІФА

Не Платіні: в УЄФА визначилися з кандидатурою на вибори президента ФІФА
Джанні Інфантіно rsport.ru

Виконком Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) підтримав кандидатуру генерального секретаря організації Джанні Інфантіно на участь у виборах президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА), заявив "Р-Спорт" міністр спорту РФ, президент Російського футбольного союзу (РФС) Віталій Мутко.

Кандидатури на участь у виборах глави ФІФА раніше висунули глава Азіатської футбольної конфедерації (AFC) шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа, колишній заступник генерального секретаря ФІФА Жером Шампань, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн, екс-півзахисник збірної Тринідаду і Тобаго Давид Нахід, а також відсторонений від своїх обов'язків на 90 днів у зв'язку з корупційним розслідуванням глава УЄФА Мішель Платіні. Засідання виконкому УЄФА відбулося в понеділок у вигляді телефонної конференції.

"Сьогодні обговорювалася кандидатура Платіні, ми ще раз висловили йому підтримку. Апеляційний комітет незалежний, точно незрозуміло, коли буде остаточне рішення з даного питання. У зв'язку з тим, що всі конфедерації висунули вже своїх кандидатів, Європа прийняла рішення, і підтримали кандидатуру Джанні Інфантіно на посаду президента ФІФА. Сьогодні він повинен все оформити і здати документи. Але, зрозуміло, пріоритетним кандидатом залишається Мішель", - сказав Мутко по телефону.

"Звичайно, перед Інфантіно стоїть непросте завдання, але він людина досвідчена, у футболі не перший день. Працює на різних посадах з 2000 року. Звичайно, представницька робота йому знайома. Рішення прийнято", - додав Мутко.

Термін подачі заявок на участь у виборах глави ФІФА спливає 26 жовтня.

Йозеф Блаттер, який очолює Міжнародну федерацію футболу з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу оголосив про відставку. Вибори нового глави організації повинні пройти в лютому 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Не Платіні: в УЄФА визначилися з кандидатурою на вибори президента ФІФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути