Ексклюзиви
вівторок, 03 листопада 2015 20:44

"Налетіли, як бики під час забігу вулицями Памплони": 50 людей у масках напали на шведських фанатів

У Львові 50 невідомих у масках напали на фанатів "Мальме". Сутичка відбулася біля пабу "Дублін", де зібралися більшість вболівальників шведського клубу в очікуванні зустрічі з донецьким "Шахтарем".

Автор: sydsvenskan.se
 

"50 людей у масках напали на наших вболівальників, - розповідає один із шведських журналістів. - У той час я був у готелі, але мій колега і син перебували в епіцентрі подій. Невідомі налетіли на фанатів, як бики під час забігу вулицями Памплони. Вони кидали стільці і все, що потрапляло під руки. На щастя, ніхто не постраждав. На місці подій було троє поліцейських, які затримали одного з хуліганів.

Коли ми грали у Парижі, то шведських фанатів охороняла сотня поліцейських. Я запитав, чому вас так багато? Один із них відповів: щоб забезпечити безпеку іноземним громадянам.

Дуже сумно, що так трапилося. Це не має ніякого відношення до футболу. Я телефонував дружині і заспокоював її. Вона читала у новинах про напад і дуже хвилювалася", - зазначив журналіст "Sydsvenskan".

Автор: sydsvenskan.se
 

Нагадаємо, на матч до Львова приїхало близько півсотні шведських вболівальників. Вчора у місті вже відбулася одна бійка. Постраждав один фанат "Мальме". Про інцидент написали усі шведські видання.

Сьогодні шведські гості очікували нового нападу і цікавилися, чому місцева поліція / міліція відсутня на місці їх масового збору.

"Ми чекаємо, що на нас знову нападуть. Ось там за кутом збирається група людей, щоб це здійснити. Тому ми і сіли надворі, а не в пабі. Якщо буде напад, то хулігнати зайдуть у приміщення і почнуть там все трощити. Не можемо зрозуміти, де ваша поліція", - сказав Маркус, один із шведських вболівальників.

Львівські поліцейські, які забезпечують порядок біля "Арени Львів" говорять, що бійку вдалося швидко зупинити. На місце події виїхало сім екіпажів.

"У місті чимало туристів. Ми не можемо відповідати за безпеку кожного. Фанатам "Мальме" слід було подати заявку у міський муніципалітет з проханням надати їм охорону".

Автор: sydsvenskan.se
 

Шведські колеги вважають, що вчора і сьогодні напади вчинили одні і ті самі люди.

"Сумно, що так сталося. Львів - дуже красиве місто. Я почував себе у безпеці і тут таке, - каже один із журналістів. - Одна справа, коли ультрас б'ються між собою і зовсім інша, коли нападають на 60-річних чоловіків, які просто п'ють пиво у пабі. Там також були жінки і діти".

Додамо, що матч "Шахтар" - "Мальме" розпочнеться о 21:45. Наш сайт вестиме текстову онлайн-трансляцію зустрічі. У прямому ефірі поєдинок покаже ТРК "Україна" і "Футбол 1".

Зараз ви читаєте новину «"Налетіли, як бики під час забігу вулицями Памплони": 50 людей у масках напали на шведських фанатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути