вівторок, 01 листопада 2016 14:55

Нарешті Ребров відійшов від футболу "за Ріанчо" - 21:45, "Бенфіка" - "Динамо"

Cьогодні на 80% відсотків стане ясно: чи зможе "Динамо" грати у єврокубках у першій половині 2017 року. Для цього підопічним Сергія Реброва слід перемагати португальську "Бенфіку" на виїзді. Це буде четвертий тур групового турніру Ліги чемпіонів. Після трьох кияни посідають останнє місце в групі. Мають одне очко. У італійського "Наполі" - 6. У турецького "Бешикташа" - 5. У "Бенфіки" 4. О 19:45 за Києвом у Стамбулі зіграють "Бешикташ" та "Наполі". О 21:45 почнуть "Бенфіка" - "Динамо".

Перед грою Сергій Ребров мав більше приводів для того, аби поміркувати над стартовим складом команди. Травмовані – Ярмоленко, Гармаш, Даніло Сілва. Очевидно, не зіграє за основну команду Тимчик.

На наш погляд, варіант "Динамо" з перших хвилин виглядатиме так:

Рудько – Морозюк, Віда, Хачеріді, Макаренко – Рибалка, Сидорчук, Буяльський – Дерліс Гонсалес, Циганков – Мораеш.

 

Далі – Микола Несенюк з Лісабона.

Не минуло й трьох років як тренер "Динамо" визнав очевидне: ставка на "іспанський футбол" у виконанні нашого визнаного лідера провалилася. Звісно, що саме цих слів Сергій Ребров не вживав. Але те, що на вчорашній прес-конференції він зауважив, що "Бенфіка" у Києві перебігала "Динамо", означає те, з чого ми почали.

Споконвіку наші команди переважали зарубіжні саме у фізичній підготовці. Певну нестачу природної координації наші хлопці компенсували швидкими переміщеннями по полю, грою на випередження, пресингом і таке інше. Так грало "Динамо" у свої найкращі часи аж від епохи забутого Віктора Маслова. Про Валерія Лобановського годі згадувати – його команди завжди бігали швидше за суперника. Зрозуміло, що самої біганини недостатньо. Потрібна тактична підготовка, награні комбінації і нарешті – майстерність, без якої у футболі нікуди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важко знайти слабкі місця в грі "Бенфіки" - Шахов

У попередні два сезони у співпраці із відомим мовознавцем Раулем Ріанчо, який навчив наших журналістів словосполученню "зона комфорту", Сергій Ребров намагався перевчити "Динамо". Команда мала грати за рахунок контролю м'яча і швидких передач. Логічно – м'яч завжди летить швидше, ніж біжить футболіст. Але для "іспанського" футболу потрібні іспанські футболісти, якими хотів укомплектувати "Динамо" Ріанчо. Коли не вийшло, він залишив команду, надавши Реброву нагоду навчити наших футболістів грати "по-іспанськи". До честі чинного тренера "Динамо" йому знадобилося кілька місяців, аби зрозуміти очевидне: із нинішнім набором футболістів "іспанський футбол" принесе "динамівцям" самі невдачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наставник "Бенфіки" чекає жорсткої гри проти "Динамо"

Можна було б раніше до цього додуматись, не чекаючи, доки у "Динамо" виникнуть проблеми у грі проти "Олександрії", а у Лізі чемпіонів залишаться теоретичні шанси на місце у групі вище останнього. Аналогічно можна було раніше зрозуміти, що ціла група "динамівських" новачків від Гонсалеса з Антунесом до Федорчука із Гладким команду не посилила.

Краще пізно, ніж ніколи. У останніх двох матчах чемпіонату України "Динамо" відійшло від власного варіанту "іспанського футболу", тобто від безглуздого катання м'яча на своїй половині поля. Одразу прийшли перемоги, але "Бенфіка" - це не "Карпати". Просто перебігати цю команду не вийде. Потрібна майстерність та удача, без якої нинішньому "Динамо" ніяк. На жаль, стартовий склад команди буде відомий лише за годину до гри. Тож передбачити, у що саме гратиме наш чемпіон у Лісабоні, нині неможливо.

 

Залишається сподіватися, що Сергій Ребров не самовбивця і не повторить того, що він зробив у Києві, коли "Динамо" грало проти "Бенфіки" практично удев'ятьох, долаючи не стільки суперника, скільки помилки один одного.

Не став би занадто хвалити дебютантів команди, які непогано проявили себе у двох останніх поєдинках. По-перше, невідомо, чи вони вийдуть сьогодні на поле, а по-друге, навіть якщо вийдуть, їм знадобиться час, аби звикнути грати на такому рівні. А звикати нинішньому "Динамо" у Лізі чемпіонів вже немає коли. Треба просто грати у футбол, як сказав вчора Сергій Ребров. Додам від себе, що футбол цей має бути не "іспанський", а наш. Тоді, можливо, пощастить.

 

Текстова трансляція матчу "Бенфіка" - "Динамо" безпосередньо з "Да Луш", де за сприяння керівництва київського клубу працює наш кореспондент, стартує на Gazeta.ua о 20:30.

Зараз ви читаєте новину «Нарешті Ребров відійшов від футболу "за Ріанчо" - 21:45, "Бенфіка" - "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути