пʼятниця, 03 червня 2016 10:51

Найсильніші гравці залишилися у таборі збірної: Фоменко розповів, чому не взяв Гусєва на Євро

Найсильніші гравці залишилися у таборі збірної: Фоменко розповів, чому не взяв Гусєва на Євро
Михайло Фоменко

Наставник збірної України Михайло Фоменко розповів, чому не взяв Олега Гусєва на Євро-2016.

Нагадаємо, досвідчений півзахисник не потрапив у заявку команди на чемпіонат.

"-Гадаю, полеміка щодо вибору зберігалася б у будь-якому разі, навіть якби шість прізвищ були б іншими. У кожного - своя робота, кожен по-своєму бачить: тренерський штаб і ваші колеги. До 1 червня ми мали сформувати остаточну заявку і, звісно, це була не дуже приємна місія. Тому з багатьма гравцями ми пройшли Крим, Рим і мідні труби. У цьому виборі було мало приємного, але ми завжди прагнемо до кращого. Тому найсильнішого обрали для виступу на Євро. Тренерський штаб зробив вибір. Перед поїздкою ми хлопцям казали, що сьогодні вас - 29, а залишиться менше. Все залежить від вас. Ми ж не прокинулися 31 травня і нам щось наснилося. Найсправніші футболісти залишилися у таборі збірної. Саме тому на їхню користь було зроблено вибір".

Гусєв мав їхати на Євро-2016?

Чимало уболівальників різко сприйняли запрошення гравців з російського чемпіонату. Чому ви запросили їх до табору не одразу, а потім?

"Тренерський штаб не був готовий запросити їх одразу. Спочатку хлопці, яких викликали на перший збір попрацювали, ми проаналізували отриману від тренувань інформацію. Після цього дійшли думки, що слід оглянути більше кандидатів. Подивилися новоприбулих. Добре, що запросили цих гравців до збірної. Хіба був сенс сильніших відправляти додому, а брати слабших?"

Молодий Зінченко провів одне тренування з головною командою, згодом один тайм і став учасником Євро. Ви опиралися лише на ці показники?

"-Звісно, ні. Ми викликали його тоді, коли загравали зі збірною Іспанії, маючи інформацію про нього до і після цього. Ми приймали рішення не на емоціях. Тренери завжди мають тверезо оцінювати ситуацію, ухвалюючи краще рішення для команди".

Чи задоволені рівнем конкуренції в команді? Здається, на кожній позиції ви маєте гравців для ротації?

"-Якби не були задоволені, не мали б сенсу залишати гравців у команді. Перед вибором проаналізували інформацію, яку дозолили отримати футболісти у навчально-тренувальному процесі".

Місце підготовки збірної обрав Шевченко - Фоменко

Додамо, сьогодні відбудеться товариський матч між збірними України та Албанії. Наш сайт проведе текстову трансляцію зустрічі. Прямий ефір на каналі "Україна" о 21.25 за Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Найсильніші гравці залишилися у таборі збірної: Фоменко розповів, чому не взяв Гусєва на Євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути