пʼятниця, 27 квітня 2012 11:46

На перший збір Блохін викличе чотирьох воротарів

На перший збір Блохін викличе чотирьох воротарів
Олег Блохін викличе на збір чотирьох голкіперів. Фото: afp.com

Тренер воротарів збірної України Юрій Роменський розповів про те, як штаб національної збірної збирається вирішувати проблему з голкіперами.

"Олег Блохін говорив, що в Туреччині буде працювати трохи більше футболістів, ніж можна включити до заявки. Це стосується і голкіперів. Думаю, на цьому етапі підготовки ми задіємо чотирьох. Але зараз я не стану називати їхні прізвища.

Зараз рано говорити, як буде виглядати наш склад на Євро. Кадрова ситуація постійно змінюється, тому думати тільки про цей фактор неправильно. Важливо абсолютно все: і зіграність, і наявність досвіду, і фізична форма... Але найголовніше - вміння тримати себе в необхідному психологічному стані, адже одна справа - матчі чемпіонату України і інше - поєдинки континентальної першості, які на нас чекають. Всередині у голкіпера може палати вогонь, але зовні він повинен виглядати спокійним і впевненим", - цитує Роменського газета Команда.

Роменський не виключає, що в збірній можуть з'явитися голкіпери, які раніше не викликалися під прапори головної команди країни.

"Чи багато у нас зараз залишилося в строю воротарів, які грали за збірну? Пятов провів 24 матчі, Шуст - чотири, Горяїнов - один. Ось і відповідь на ваше запитання. Є ще й така проблема, що не всі кандидати мають достатньо практики. В чотирьох клубах грають голкіпери-іноземці. Але, незважаючи на всі складності, я не вважаю, що у нас критична ситуація з кіпером. Хочу заспокоїти вболівальників: захищати ворота національної команди є кому. Я буду пропонувати прізвища Олегу Блохіну, він буде їх затверджувати. Відповідальність за результат як головний тренер несе Олег Володимирович".

"Про себе можу сказати, що я завжди був і залишаюся оптимістом. Сподіваюся не тільки на те, що нам допоможе Шовковський, а й на повернення в збірну Диканя. Хоч вірогідність цього невелика, виключати таку можливість теж було б неправильно. Андрій - мужня людина, і думаю, що він зможе повернутися на свій рівень. Такі приклади вже були", - зазначив Роменський.

Нагадаємо, Олександр Шовковський отримав серйозну травму під час матчу Чемпіонату України, в якому Динамо на виїзді мінімально обіграло Волинь 1:0.

Раніше стало відомо, що Євро-2012 абсолютно точно пропустять воротар Шахтаря Олександр Рибка, якого відсторонили від футболу за прийом незаконних препаратів, і страж воріт московського Спартака Андрій Дикань, який отримав вкрай важку травму в зіткненні з Олександром Кержаковим.

Зараз ви читаєте новину «На перший збір Блохін викличе чотирьох воротарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути