середа, 09 травня 2012 10:14

На Євро потрібно було викликати Долганського" - Заяєв

На Євро потрібно було викликати Долганського" - Заяєв
Олег Блохін визначився з попереднім списком на Євро ФОТО: ffu.org.ua

Заслужений тренер України Анатолій Заяєв прокоментував Gazeta.ua оголошений Олегом Блохіним попередній склад збірної на Євро-2012.

Воротарі

Вважаю, що виклику в збірну заслуговував Сергій Долганський ("Ворскла"). У матчі з "Таврією" він по суті врятував гру. У дуже хорошій формі, впевнено грає на виходах, досвідчений гравець, якому нічого не потрібно розповідати і показувати.

Поява Бандури, на мій погляд, результат виключно форс-мажорних обставин. При здорових Диканеві з Шовковським і "чистому" Рибці він навряд чи б потрапив у поле зору тренерського штабу. Його гра за великим рахунком поки не вражає, занадто нестабільна. Ще один мінус - відсутність досвіду виступів у збірній, навіть на молодіжному та юнацькому рівні. Швидше за все, в остаточній заявці його не буде. Коваль - це обкатка на перспективу. Основним, найімовірніше, стане П'ятов.

Захисники

"Шахтарська" лінія оборони зараз, мабуть, найбільш стабільна, основне навантаження має лягти на "гірників". Ракицький потроху повертає колишні кондиції, Шевчук і Кучер теж тримають марку, останнього повинен надихнути переможний гол у фіналі Кубка України. Хачеріді не гірше, але з вибухонебезпечним характером, може підвести команду. Те, що арбітри прощають у нас, на чемпіонатах Європи та світу нещадно карається. Класичний приклад - Зідан у 2006-му. Ніхто не подивився на зірковий статус і колишні заслуги. А Франція в результаті програла. В цілому ж важко на цій позиції когось виділити. Час покаже, хто опиниться в заявці, а хто поза нею.

Півзахисники

Алієв не демонструє тієї гри, яку повинен і може показувати. Причина - любитель погуляти. Гусєв і Ярмоленко в хорошій формі, викладаються в грі по повній. Так само як і Коноплянка з Ротанем - їх по-хорошому спортивна злість на Євро як мінімум не завадить. Гармашу поки явно не вистачає майстерності. При цьому він завжди впевнений, що правий і всякий раз намагається з кимось сперечатися. Цим може сильно підвести команду. На боці Тимощука - досвід та вміння працювати. У відборі йому, вважаю, рівних немає. Назаренко за умови гарної форми п'ятим колесом у возі точно не буде.

Нападники

Для мене незрозумілим залишилося включення у список Селезньова з Вороніним. Останній незрозуміло з яких причин гріє лавку в московському "Динамо". Що він у такій ситуації може показати на Євро - сказати складно. Думаю, вони обидва - основні претенденти на непотрапляння до кінцевої заяки. Мілевському як і Алієву треба більше працювати. Козир Шевченка - досвід, все інше буде залежати від здоров'я. Девіч же з його працездатністю і одержимістю точно не загубиться.

Відносно резервістів, вважаю, що Едмар цілком заслуговував на потрапляння до основного списку. Давно його знаю як професіонала, який розвіяв міф про те, що хороша людина - це не професія. Він абсолютно не конфліктний, завжди намагається створити в колективі нормальний мікроклімат. Що на таких турнірах як Євро - далеко не остання річ.

Зараз ви читаєте новину «На Євро потрібно було викликати Долганського" - Заяєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути