середа, 02 вересня 2015 19:41

Молодіжна збірна України розпочала підготовку до відбору на Євро-2017
11

Фото: Ірина Козюпа

Молодіжна збірна України розпочала підготовку до старту відбору чемпіонату Європи 2017-го року. 5 вересня команда Сергія Ковальця зіграє на виїзді проти однолітків з Македонії. На цей навчально-тренувальний збір наставник викликав 23 футболісти. 

Підготовка до Македонії розпочалася у понеділок. Вчора, у перший день осені "молодіжка" провела відкрите для журналістів тренування на базі "Оболоні" у Бучі.

Голкіпер "Шахтаря" Богдан Сарнавський, який відбив пенальті у матчі прем'єр-ліги проти запорізького "Металурга", пропустив заняття через температуру. Вона тримається у воротаря вже другий день. Нападник "гірників" Сергій Гринь працював за індивідуальною програмою. Але до матчу з Македонією форвард має повернутися у стрій. 

Решту гравців працювали без обмежень і у гарному настрої. Двоє футболістів із заявки Ковальця представляють іноземні клуби. Капітан "молодіжки" Владлен Юрченко приїхав до Києва з леверкузенського "Байєра". Правда, вихованець "Шахтаря" зовсім не отримує ігрової практики в офіційних матчах за "фармацевтів". 

"Всі кого ми хотіли бачити, зараз присутні у збірній, - каже Сергій Ковалець перед початком тренування. - Юрченко знаходиться у хорошому тонусі. Хоч він і грає тільки товариські матчі, але тренується з однією із найкращих команд бундесліги. Це хороший європейський досвід. На жаль, на офіційному рівні його не дуже багато. Ми надіємось, що розум та інтелект допоможуть Юрченку в матчах за молодіжну збірну".

Олександр Зінченко, який представляє російську "Уфу", був визнаний найкращим футболістом команди у липні. Для півзахисника це дебютний виклик в українську "молодіжку". 

"Як дізнався про виклик? У клуб прийшов факс. І Сергій Іванович телефонував, - каже Зінченко. - Емоції від виклику тільки позитивні. Дуже приємно потрапити у збірну. Тут зібрані одні з найкращих футболістів України. Всі хлопці грають на пристойному рівні. Майже всі представляють клуби прем'єр-ліги. Ми всі рухаємося в одному напрямі. Будемо старатися вибороти путівку на Євро. Хоча слабких команд на таких турнірах немає".

Ковалець привітав Україну із Днем знань.

"У нас було два теоретичних заняття. Головний урок - це надійність, впевненість та задоволення від гри. Ми переглянули суперника і зробили акценти на їх сильних якостях. Дуже важливою буде наша гра. Від цього залежатиме результат", - каже Сергій Іванович.

"Молодіжка" не зможе розраховувати на Віктора Коваленка, який отримав дебютний виклик у національну команду і готується разом з нею до матчів відбору на Євро-2016 проти білорусів та словаків. 

Македонія вже стартувала у відборі на Євро. У червні балканці програли Ісландії на її полі з рахунком 0:3, пропустивши всі три м'ячі у період з 55-ї по 67-у хвилини. Також у нашій групі грають збірні Франції, Шотландії та Північної Ірландії. 

Додамо, що 8 вересня наша "молодіжка" зіграє у Києві на "Оболонь-Арені" проти збірної Данії.

Зараз ви читаєте новину «Молодіжна збірна України розпочала підготовку до відбору на Євро-2017». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути