вівторок, 13 вересня 2011 17:56

Мінімальний заробіток "Шахтаря" в Лізі Чемпіонів складе понад 7 млн євро

Мінімальний заробіток "Шахтаря" в Лізі Чемпіонів складе понад 7 млн євро

Стала відома схема розподілу доходів між клубами, які приймають участь в поточному сезоні Ліги чемпіонів. Команди, що вийшли в груповий етап, отримають як мінімум по 7,2 мільйони євро. Тобто "Шахтар" вже гарантував собі цей заробіток.

Переможець може заробити 31,5 мільйони, не рахуючи бонусу з маркетингового пулу. Кожному клубу за вихід у груповий етап покладається 3,9 мільйони плюс по 550 тисяч за кожний проведений на цій стадії матч. Перемога поповнить клубну скарбницю ще на 800 тисяч євро, нічия - на 400 тисяч, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Якщо команда вийде в 1/8 фіналу, то заробить 3 мільйони євро, в 1/4 фіналу - 3,3 мільйони, в 1/2 фіналу - 4,2 мільйони. Переможець Ліги чемпіонів отримає 9 мільйонів євро, другому фіналісту дістанеться 5,6 мільйони.

Очікується, що цього сезону комерційний прибуток від Ліги чемпіонів і Суперкубка УЄФА досягне 1,1 мільярди євро. З цієї суми 55 мільйонів буде виділено учасникам плей-офф: кожен клуб отримає фіксовану виплату у розмірі 2,1 мільйони євро. 10,3 мільйонів резервуються в якості виплат солідарності для команд, які зазнали поразки у кваліфікації Ліги чемпіонів і Ліги Європи поточного сезону.

Приблизно 75 відсотків прибутку, отриманого УЄФА від продажу медіаправ та укладення комерційних контрактів, але не більше 530 мільйонів євро підуть клубам. Решта 25 відсотків зарезервовані для європейського футболу. З цих грошей УЄФА буде покривати організаційні та адміністративні витрати, а також здійснювати виплати солідарності асоціаціям, клубам і лігам.

Нагадаємо, що свій перший в ЛЧ матч "Шахтар" проведе сьогодні о 21:45 в Порту

Зараз ви читаєте новину «Мінімальний заробіток "Шахтаря" в Лізі Чемпіонів складе понад 7 млн євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути