субота, 23 липня 2016 14:43

"Михайленко намагається тренувати "Дніпро" як Рамос" - Зозуля

"Михайленко намагається тренувати "Дніпро" як Рамос" - Зозуля

Нападник "Дніпра" Роман Зозуля розповів про надії скоріше повернутися на поле, варіантах переїзду за кордон, тренерських перспективах Михайленка та призначення головним тренером "синьо-жовтих" Андрія Шевченка.

Романе, незважаючи на завершення контракту з "Дніпром" і шестимісячною дискваліфікацією, ви провели збори з командою Дмитра Михайленка. Не хотілося після минулого сезону та Євро взяти паузу і відпочити від футболу?

"Ні в якому разі. Збори - це найважливіша частина підготовки до сезону, коли закладається фундамент підготовки на весь чемпіонат. І в якій команді ти б не був, потрібно тренуватися. Так що дуже задоволений зборами і вважаю, що провів хорошу підготовку.

В першу чергу ми працювали для себе, оскільки поки невідомо, хто опиниться в якій команді. Що стосується "Дніпра", то мені дуже сподобалося, як тренувалися молоді хлопці. На зборах їх було багато, так що у команди хороша перспектива".

На шість місяців вас відлучили від футболу. Чи не розглядали варіант, щоб в ці місяці отримати ігрову практику хоча б в якій-небудь аматорській команді?

"Ми з Русланом подали апеляцію в Контрольно-дисциплінарний комітет, тому чекаємо рішення і сподіваємося, що нам все-таки зменшать термін дискваліфікації. Півроку без футболу - це трагедія для мене. Ми з Русланом не раз обговорювали цю тему і ще раз усвідомили ступінь того, що сталося і свою провину. Всі знають, яка була напружена ситуація у нашій команді наприкінці сезону, все це накопичилося і вийшов такий емоційний зрив. Звичайно, ні в якому разі нас це не виправдовує, мовляв, тільки в цьому причина. Ми будемо і повинні відповідати за свої вчинки. Але висновки зроблено і ще раз можу запевнити, що такого більше не повториться, тому сподіваємося на поблажливість з боку апеляційного комітету".

Якби була можливість відіграти цю ситуацію назад, такого б не сталося?

"Звичайно, ні. Я б взагалі, напевно, не приїхав навіть на стадіон і гру дивився по телевізору".

У пресі вас сватають в АЕК, ПАОК, клуби з Еміратів. У цих повідомленнях є частка правди?

"Так, але багато угод зривається з відомих причин, про які ми говорили вище. Зараз з Русланом вирішується наше майбутнє. Ротань більш досвідчений футболіст і для нього кожен такий шанс важливий і не хочеться, щоб цей момент "убив" його подальшу кар'єру, оскільки він хоче пограти ще кілька років. Ми готові нести покарання, але зараз наша доля у руках апеляційного комітету і ми сподіваємося, що наше каяття ще раз почують. Ми любимо футбол, хочемо займатися улюбленою справою і принести ще користь футболу".

Зараз у "Дніпра" новий тренер. Які головні особливості ви б відзначили у роботі Дмитра Михайленка?

"Звичайно, у кожного тренера свій погляд на побудову команди та тренувальний процес. Напевно, помітно і ні для кого це не є секретом, що він будує роботу за таким же принципом, як це було у Хуанде Рамоса. Такий підхід мені подобався, коли в "Дніпрі" працював іспанець, і зараз теж працювати на зборах у Дмитра Михайленка дуже приємно. Хоча відразу обмовлюся, що це не означає, що мені не подобався тренувальний процес у Мирона Маркевича. Упевнений, що Михайленко чекає велике футбольне майбутнє. Мені сподобалися збори і робота під його керівництвом".

Новий чемпіонат України буде проведено за новою системою. На ваш погляд, "Дніпро" з молодим складом зможе зачепитися за першу шістку?

"Рано говорити про місця, коли зараз мова йде про те, щоб "Дніпро" взагалі зберігся. Дай Бог, щоб команда була. У "Дніпрі" ніколи не ставили конкретні завдання, ні при Рамосі, ні при Маркевичі. Ми самі собі визначали цілі. Думаю, і цього разу таких завдань не буде. Хлопці молоді, тому будуть битися за себе, за "Дніпро" і за місто. Без досвідчених футболістів буде важко, але відразу під такий "каток" кидати хлопців теж небезпечно. Але дай Бог, щоб вони витримали, набирали очки і поступово прийдуть досвід і впевненість".

Напевно після Євро вже вляглися емоції. Який головний висновок зробили з поїздки до Франції?

"Ще переживаю дуже сильно. Однозначно ми підвели країну і всіх, хто за нас вболівав. Важко про це говорити, хоча багато хто питає, чому так сталося і відповідати щось треба. Точно знаю, що ніхто дурня не клеїв, на поле всі виходили з бойовим настроєм. Але футбол непередбачуваний, за що його і люблять. Всі думали, що ми вийдемо з групи ... Тому хочеться вибачитися перед уболівальниками, що не виправдали їх очікування і зганьбилися на Євро. Ми самі вірили, що можемо вийти з групи і вірили в це. Залишається зробити висновки. Зараз буде новий тренер, новий відбірковий цикл. Андрій Шевченко зверне увагу на всі недоліки і будемо рухатися вперед. Дай Бог, щоб таких провальних турнірів більше не було".

На Євро ви бачили, що Андрій Шевченко готовий бути головним тренером збірної?

"Звичайно, на Євро він не показував, що він хоче бути головним тренером і природно не поводився, як головний тренер. Він допомагав команді, підказував хлопцям і був повноцінним помічником, а "головним" був Михайло Фоменко. Йому ми, до речі, теж вдячні за спільну роботу. Ми його поважали і висловлюємо подяку за спільну роботу. Він багато зробив і для збірної, і для футболістів. Що стосується Шевченка, то йому дали шанс, і ми сподіваємося, що все у нього вийде. Звичайно, ми не знаємо, яким він буде головним тренером, але він має колосальний ігровий досвід, який йому допоможе. Все, що він вимагатиме, будемо намагатися втілити в життя".

У Шевченка немає тренерського досвіду, ніхто не знає, як він буде працювати "головним". Але чи є у нього авторитет серед футболістів збірної?

"Не всі ж "Золотий м'яч" отримують. Звичайно, авторитет у нього є. Підібрано кваліфікований тренерський штаб. Дай Бог, щоб все склалося. Упевнений, всі футболісти, які будуть викликані в збірну, будуть викладатися на всі сто відсотків".

Поки ви відсторонені від участі в матчах, напевно з'явиться час приділити більше уваги вашій з Русланом Ротанем академії. Як вона розвивається після того як стартував ваш спільний проект?

"Думаю, все просувається так, як ми і хотіли. Зараз період літнього табору. Хлопці там відпочивають, тренуються. Перед зборами приїжджав туди кілька разів, дивився, як діти живуть, пограли трохи разом. Чуємо і критику, щодо харчування або проживання. Але можу сказати одне: у моєму дитинстві таких таборів не було. Все одно я щасливий, що підтримав ідею Руслана Ротаня і ми почали втілювати цю ідею в життя. Не всі діти будуть футболістами, але зате вони хоча б отримають позитивні емоції. А ті, хто не займався, навпаки, полюблять футбол і запишуться у футбольні секції. Ми вкладаємо туди душу, любимо дітей і дай Бог, щоб вони виросли хорошими людьми, а хтось став футболістом. Дві філії у нас вже відкриті, в планах ще шість подібних центрів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зозуля опинився у заявці "Дніпра" на новий сезон

Зараз ви читаєте новину «"Михайленко намагається тренувати "Дніпро" як Рамос" - Зозуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути