понеділок, 20 лютого 2012 00:08

"Ми зіграли з гарячою головою і гарячим серцем" - Симчук

"Ми зіграли з гарячою головою і гарячим серцем" - Симчук

Київський "Сокіл" достроково виграв регулярну частину чемпіонату Професіональної хокейної ліги. У півфіналі плей-офф підопічні Олександра Годинюка зустрінуться зі столичним "Компаньон-Нафтогазом". Команди зіграли між собою у недільному матчі першості України. "Сокіл" програв — 2:4. Регулярна частина звершиться 26 лютого. В іншому півфіналі плей-офф зіграють "Донбас" та "Беркут".

Ігри півфіналів до чотирьох перемог відбудуться з 29 лютого по 13 березня.

"Ми дуже хотіли виграти, - каже Gazeta.ua після матчу голкіпер "Сокола" Костянтин Симчук - У нас була бойова мотивація, але ми трішки перегоріли. Ми зіграли з гарячою головою та гарячим серцем, а "Компаньон", навпаки, діяв з гарячим серцем та холодною головою. Суперник дуже грамотно використав наші помилки і забив у більшості три шайби. Зараз не варто нарікати на арбітрів і говорити, що суддівство було упередженим. Якщо цього року ми хочемо виграти чемпіонат, то ми не повинні звертати на це увагу і перемагати у будь-яких умовах."

Цей матч з "Компаньоном" можна вважати частиною підготовки до плей-офф?

"Звичайно. Перед грою наш тренер наголошував на цьому. Це дійсно була підготовка. Можливо навіть і добре, що сьогодні ми програли. У нас буде час скористатися відео цього матчу, проаналізувати свої помилки і підготуватися до гри.

"Компаньон" - це дуже організований суперник. Команда добре грає в обороні, вдало використовує помилки суперника, у них доволі мобільний напад. Якщо хтось думає, що нам легко вдасться вийти у фінал чи ми будемо фаворитами цього протистояння, то він помиляється."

Як оціните виступ "Сокола" у регулярній частині чемпіонату?

"Ми пройшли чемпіонат на одному диханні. У нас був невеликий спад під час новорічних свят. Зараз ми знову стали на рейки, підтягнули фізику. Тепер ми у бойовому стані підійшли до стадії плей-офф."

Поразка від "Компаньона" стала тільки третьою для "Сокола" в основний час у чемпіонаті.

"Ніхто не очікував, що цього сезону "Сокіл" так гратиме. Якщо чесно, то я сам не думав, що все так складеться. Але висновки будемо робити після закінчення чемпіонату."

З яким суперником у "Сокола" були найцікавіші протистояння?

"Зі всіма командами першої четвірки було важко грати. Ми старалися і виграти, і довести, що ми сильніші. З "Харківськими акулами", "Левами" та іншими суперниками також були напружені поєдинки. Можна згадати матч проти "Вінницьких гайдамак", коли ми програвали 0:3 після десяти хвилин першого періоду. Всі ігри були напруженими, але це ще не кінець. Попереду нас чекають матчі плей-офф."

Нещодавно збірна України зайняла друге місце на домашньому "Єврочеленджі".

"Команда добре виступила на цьому турнірі. Це була підготовка до чемпіонату світу. Тренерський штаб збірної хотів подивитися гравців. Думаю, їм це вдалося зробити. Наші суперники були непоганого рівня - хтось був сильнішим, а хтось слабшим. Підготовка пройшла результативно. Не знаю, чи задоволене керівництво, але я вважаю, що все пройшло добре."

Що Анатолій Хоменко сказав гравцям після поразки від Італії?

"Тренер відзначив, що ми добре поверталися у гру, проявили характер. Треба визначити плюси і мінуси нашої гри, триматися за плюси і більше не допускати подібних помилок.

Яка концепція гри збірної? У гравців своє розуміння, у голкіперів — своє. Моє завдання — ловити шайби. У мене не все виходило на цьому турнірі. Якщо я отримаю запрошення у збірну, то ще маю час перебудуватися на те щоб ловити шайби, а не на розуміння схем. Я постараюсь сконцентруватись і робити свою роботу."

Матч з Італією вирішився у серії булітів. Зраділи чи засмутились, коли основний час і овертайм закінчилися внічию?

"У поєдинку з італійцями я дуже втомився. У нас вийшов відкритий хокей, було багато кидків, гольових моментів. У серії булітів було складнувато грати.

Той хто розбирається у хокеї, той знає, що італійці забили хороші голи. Вони бачили стиль моєї гри і знали, що я не "баттерфляй", а "стенд-ап" голкіпер. Це "канадці", вони добре розбираються, знають куди і як кидати.

Людям-дилетантам, які не розбираються у хокеї, здалося, що голкіпер рахував ворон під куполом Палацу спорту, а італійці спокійно забивали голи. Суперники зіграли дуже добре - на русі, низом між ніг."

Можете зробити щось незвичне під час матчу?

"Коли я ловлю шайбу, то можу ногою по-футбольному її вибити або як по-тенісному ракеткою. Роблю так, коли дуже добре себе почуваю і рахунок дозволяє."

Зараз ви читаєте новину «"Ми зіграли з гарячою головою і гарячим серцем" - Симчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути