пʼятниця, 26 лютого 2016 00:21

Ми зараз не на тому рівні, щоб виграти Лігу Європи - Луческу

Ми зараз не на тому рівні, щоб виграти Лігу Європи - Луческу
Мірча Луческу. Фото: shakhtar.com

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу прокоментував переконливу перемогу своєї команди над "Шальке" в матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи. Нагадаємо, гірники розгромили німців з рахунком 3:0.

- Ще раз хочу сказати, що результат першого матчу був позитивним для нас. Ми знали і готувалися саме до такої гри, знали, що "Шальке" кинеться вперед. Вони не могли чекати, а ми могли собі це дозволити і дочекалися своїх шансів. Дуже організовано зіграли в захисті і в контратаках. Всі голи були забиті після продуманих дій в атаці.

"Шальке" зробив, що зміг, тримав нас під тиском. Але при тому, що вони багато атакували, у них не було достатньо концентрації уваги, що і призводило до помилок.

Хороший результат, враховуючи, яка у нас зараз команда, з огляду на всі заміни гравців, які відбуваються в складі, враховуючи, як змінюється гра. Ми йдемо від технічного футболу, який був раніше, зараз ставимо більше на організацію гри, і тепер, як бачите, ми частіше вступаємо в боротьбу, причому в ній беруть участь всі гравці.

Дуже шкода, що втратили Степаненка. Не думаю, що він заслужив на цю картку, адже і Кайсара в аналогічному епізоді за фол на Тайсоні не отримав нічого. Шкодуємо про цю втрату.

- Чи можна тепер вважати Феррейру гравцем основного складу?

- Феррейра добре готувався. У першій грі йому не вистачало сміливості. Зараз думаю, щоб почати чемпіонат з ним у складі. Мабуть, це його найкраща гра з тих пір, як він з нами. Можливо, йому набридло бути запасним, і зараз у Факундо є всі шанси, щоб боротися за місце в основі.

Йому потрібен був час, щоб зрозуміти нашу гру. Він дуже добре діяв в атакуючих діях. Якщо буде продовжувати в такому ж дусі, то буде в складі. Потрібен час і терпіння, а також розуміти і знати вимоги, що пред'являються. Показово, як ми сьогодні зіграли в обороні, виходячи потім в атаку. На жаль, цього не вдалося зробити проти ПСЖ та Реала.

- Перемога в Лізі Європи реальна, як ви вважаєте?

- Не думаю, що ми зараз на такому рівні, щоб виграти Лігу Європи. Для цього потрібно мати групу рівноцінних гравців з 20 осіб. Зараз от не буде грати Степаненко, і його немає ким замінити. Ми переживаємо період освіження команди молодими гравцями. Сьогодні добре зіграв Коваленко, дебютував Борячук, Коробенко був у запасі... Звичайно, ми будемо віддавати всі сили в кожній грі, подивимося, що з цього вийде.

- За рахунку 0:2 народ почав йти з трибун, і вболівальники освистували "Шальке" ...

- Аж надто впевнені всі були, що сьогодні пройдуть нас. Особливо після гри у Львові. Всі глядачі, хто прийшов, вірили в перемогу "Шальке". Не знаючи потенціал "Шахтаря", мабуть. Чесно кажучи, навіть не очікував, знаючи німецьких уболівальників, як вони підтримують свої команди, такої поведінки. Гравці "Шальке" на таке не заслужили.

Зараз ви читаєте новину «Ми зараз не на тому рівні, щоб виграти Лігу Європи - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути