субота, 19 січня 2013 11:37

Матчі чемпіонату України будуть обслуговувати п'ять арбітрів

Матчі чемпіонату України будуть обслуговувати п'ять арбітрів
Ініціатором ідеї став П'єрлуїджі Колліна ФОТО: freedom.sumy.ua

У систему українського футбольного арбітражу впроваджена серйозна новація. Починаючи з перших матчів весняної частини поточного чемпіонату України склад суддівської бригади збільшується на дві штатні одиниці - вводяться додаткові асистенти за воротами, повідомляє "КОМАНДА".

Як відомо, УЄФА в якості експерименту застосував подібну практику кілька років тому спочатку в Лізі чемпіонів, потім поширив її і на Лігу Європи, а також фінальну частину чемпіонату світу.

Результати були визнані вдалими, і дане нововведення почало використовуватися і в матчах внутрішніх змагань. Зокрема, з цього сезону п'ятеро суддів працюють в італійській Серії А.

В Україні головним ініціатором цього нововведення є куратор системи арбітражу П'єрлуїджі Колліна. З подібною пропозицією він виступив перед власниками елітних клубів на зустрічі, яка відбулася наприкінці минулого року.

Питання вимагало вивчення, і ось, як повідомили у прес-службі Прем'єр-ліги, після новорічних свят клуби ще раз були опитані в телефонному режимі. Принципову згоду учасників турніру отримано, рішення затверджено - навесні за воротами з'являться дві фігури.

Зараз ви читаєте новину «Матчі чемпіонату України будуть обслуговувати п'ять арбітрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути