середа, 24 лютого 2016 12:21

"Манчестер Сіті" не терпить пресинг, через це починає сипатися їхня гра - експерт

"Манчестер Сіті" не терпить пресинг, через це починає сипатися їхня гра - експерт
Фото: mimege.ru

Оглядач англійської Прем'єр-ліги в журналі "Футбол" Сергій Бабарика поділився з Gazeta.ua своїм поглядом на стан справ у "Манчестер Сіті" перед дуеллю з київським "Динамо".

"Манчестер Сіті" зробив ставку на Лігу чемпіонів. Це досить ясно дав зрозуміти сам Пеллегріні. Правда, вирішив це, швидше за все, не він, а гравці. Вирішальним фактором стало оголошення про те, що команду з наступного сезону очолить Гвардіола і пов'язані з цим чутки, що новий тренер попросить на вихід відразу ряд гравців, близько семи людей, які йому реально не потрібні. Серед них Сабалета, Туре, Коларов. Відповідно, вбиватися в чемпіонаті заради того, щоб Гвардіола наступного року грав у Лізі чемпіонів, їм нецікаво. Та й чемпіонат вони вже вигравали два рази. А ось в Лізі чемпіонів ці гравці будуть грати для себе. Це той турнір, де вони ще не проходили далі 1/8 фіналу, відповідно, мотивація тут вища. Та й сам Пеллегріні дограє сезон, отже моральний стан у нього відповідний, що б він там кому не говорив.

Те ж саме з матчем проти "Челсі" в Кубку Англії. Тренер цілком свідомо дав відпочити основним гравцям, випустивши резервістів, яких на київському матчі ми, швидше за все, не побачимо. Плюс Кубок Англії вони теж уже вигравали. А ось фінал Кубка Ліги проти "Ліверпуля", який відбудеться найближчої неділі, "городяни" тримають подумки, до нього, на відміну від Кубка Англії рукою подати.

Вагомий козир "Манчестер Сіті" проти нинішнього "Динамо" - постійна ігрова практика. Що стосується інших проблем, то вони, на мій погляд, перебільшені. Якщо брати список травмованих футболістів, то найбільш серйозною втратою я вважаю Де Брюйне. Решта - гравці абсолютно посереднього рівня. Інша річ - недостатньо довга лава запасних. Але на один матч нинішніх кадрових ресурсів Пеллегріні має вистачити. З одним застереженням - Венсан Компані. Ключовий гравець, форма якого поки далека від тієї, за якої тренер і партнери можуть почуватися спокійно. Тим більше, що центр оборони - одна з найбільш проблемних позицій "городян", причому вже досить давно. Там немає жодної пари захисників, які бодай п'ять матчів відіграли разом. Звідси й відсутність зіграності, чим цілком може скористатися "Динамо".

Ще один важливий фактор - пресинг. Те, що гравці "Манчестер Сіті" терпіти не можуть, через що починає сипатися їхня гра. Постійний пресинг - серйозний козир проти "городян". Інша річ, чи вистачить для цього динамівцям нинішньої фізичної форми.

В будь-якому випадку, "Манчестер Сіті" буде прагнути в Києві, як мінімум до результативної нічиєї. Інакше, якщо не заб'є на "Олімпійському", може ускладнити собі життя перед повторною грою", - вважає експерт.

Нагадаємо, перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів між "Динамо" і "Манчестер Сіті" відбудеться сьогодні, о 21:45. Наш сайт проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Сіті" не терпить пресинг, через це починає сипатися їхня гра - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути