субота, 11 червня 2016 14:57

Ломаченко декласує Мартінеса, - 5 думок напередодні історичного бою українця

Ломаченко декласує Мартінеса, - 5 думок напередодні історичного бою українця
Василь Ломаченко. Фото: boxmir.com

В ніч проти неділі, 12 червня, дворазовий олімпійський чемпіон Василь "Hi-Tech" Ломаченко спробує завоювати чемпіонський титул у другій для себе ваговій категорії – до 59 кг. Суперник – чемпіон WBO, пуерториканець Роман "Rocky" Мартінес. Боксери зустрінуться у центральному поєдинку вечора на арені "Madison Square Garden" у Нью-Йорку, США. Транслюватиме бій телеканал "2+2", починаючи з 5.30 год. Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію. Виокремлюємо п'ять речей стосовно майбутнього поєдинку.

1. Мартінес – не рівня Ломаченку

Мартінес – чемпіон, а Ломаченко перейшов для зустрічі з ним із нижчої вагової категорії. Незважаючи на це, переконані, нас очікує типовий "місматч" (бій не рівних суперників) на користь претендента. Треба визнати: Ломаченко і Мартінес перебувають і різних лігах, причому навіть не сусідніх. Так, "латинос" досвідчений, стійкий, з характером. В нього непоганий удар, та й сам він удар тримає нормально. Але огріхів – хоч відбавляй. Головний – "погані" ноги. Вони не встигають за роботою рук. Він часто втрачає баланс, погано координований, провалюється при своїх атаках. У Мартінеса погане відчуття часу і дистанції. Зі швидкістю Василя, з тим, як він переміщується, як майстерно володіє технікою "сайд-степу" (крок в бік з виходом на контрудар), Мартінес – це однозначно його "клієнт". Пуерториканець буде односторонньо побитий. І навряд чи для виявлення переможця знадобляться судді біля рингу.

2. Шанс Мартінеса

Василь не раз заявляв, що вважає себе кращим боксером, ніж Мартінес. Важливо, щоб це не перейшло у самовпевненість і недооцінку суперника. Коли на куражі Ломаченко буде "розбивати" Мартінеса, головне в цьому процесі "не загратись" і перестати остерігатись суперника. Тоді може пропустити. А з ударом у пуерториканця все в порядку.

3. Претендент заробить удвічі більше, ніж чемпіон

Гонорар українця за цей бій складе $850 тисяч. Пуерториканець заробить 425 тисяч "зелених". Василь запропонував супернику парі – той, що програє, заплатить переможцю додатково $300 тисяч зі свого гонорару. Мартінес не захотів ризикувати двома третинами свого заробітку.

4. В очікуванні нових рекордів

Перемігши Мартінеса, Ломаченко стане першим, хто підкорить другу вагову категорію за найкоротший термін - у своєму сьомому поєдинку. Чинний рекорд належить Наоя Іноуе – японець став чемпіоном світу у другій ваговій категорії у своєму восьмому бою, в грудні 2014 року. Також Василь може увійти в історію вітчизняного профі-боксу, як перший українець – чемпіон світу у двох вагових категоріях.

5. Наступний - Салідо

В разі перемоги над Мартінесом, у Ломаченка буде вибір: який пояс – у другій напівлегкій вазі чи напівлегкій - залишити вакантним. Вибір виглядає очевидним. Він залишиться у ваговій категорії до 59 кг заради матчу-реваншу з мексиканцем Орландо Салідо. Якщо ж Василь якимось дивом програє, то зможе повернутися у попередню вагу і відстоювати в ній свій титул WBO.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко декласує Мартінеса, - 5 думок напередодні історичного бою українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути