середа, 05 серпня 2015 20:30

Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Фенербахче" - 3:0
14

Вітаємо, футбольна Україно! Зовсім скоро розпочнеться друга частина наших сподівань побачити цієї осені в найпрестижнішому клубному турнірі Європи дві українські команди. У домашньому поєдинку, який вже традиційно відбудеться у "Арені Львів", "Шахтар" вже ж таки спробує вирвати путівку до раунду плей-офф. Початок гри — о 22:05, сайт Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію зустрічі. Перший матч, нагадаємо, завершився нульовою нічиєю.

Звичайно, всі українські вболівальники будуть тримати кулаки за "Шахтар". Навіть, не дивлячись на слова Мірчі Луческу, що львівських фанів не можна порівнювати зі стамбульськими. Останні, без сумніву, зроблять все, щоб містер після гри взяв свої слова назад. Але вже сьогодні стало ясно, що без підтримки власних вболівальників турецький клуб не залишиться, вони це вже встигли продемонструвати до гри.

Що стосується ігрових моментів, то, як ми вже відзначали в нашому прев'ю, дай боже, щоб "гірникам" не довелося лікті собі кусати за втрачені нагоди поховати інтригу ще на "Шукру Саракоглу". Адже "Шахтар" входить у сезон без своїх багаторічних лідерів — Луїса Адріано та Дугласа Кости, які вже стали частиною історії команди.

Щодо арбітражу, команди на поле виведе бригада, якою керуватиме німець Феликс Цвайер.

Склади команд:

Шахтар: П'ятов, Срна, Ордець, Ракицький, Шевчук, Фред, Степаненко, Марлос, Тейшейра, Тайсон, Гладкий.

Запасні: Каніболоцький, Кучер, Дентіньо, Бернард, Малишев, Едуардо, Коваленко.

Фенербахче: Волкан, Кьяєр, Шенер, Бруну Алвеш, Соуза, Дієго, Мейрелеш, Еркін, Соу, Фернандао, Нані.

Запасні: Фабіано, Хасан, Ба, Топал, Зейбек, Потух, Стох.

Що ж, ван Персі на поле "Арени Львів" сьогодні не вийде взагалі - гравця немає навіть у заявці на матч. А ось щодо "Шахтаря", то Луческу таки випускає Фреда зі стартових секунд. Або ризик, або тренер знає більше, ніж ми можемо припускати.

Команди у підтрибунному приміщенні чекають на команду арбітра до виходу. А поки що - над "Львів Ареною" лунає "Спят курганы темные"

Команди вже вийшли на поле. Обнімаються Мірча Луческу та Вітор Перейра, звичайно, потискають один одному руки. Про Моурінью вони, напевно, не чули ))

 
 
 
 
 
 
Так виглядає львівський красень-стадіон перед початком нашої гри

МАТЧ РОЗПОЧАВСЯ! Гірники розвели з центру поля

1- Перша ж атака "Шахтаря" - і небезпечна. Марлос справа вірвався в штрафний і пробив у ближній кут - м'яч влучив у сітку ззовні, але перед тим зачепив захисника. Кутовий

5- Гладкий не дотягнувся до м'яча після передачи Срни, при цьому грубо зіграв із Кьяєром

10- Небезпечно! Дозволили захисники головою пробити Фернандао після навісу від Еркіна в штрафний - на наше щастя вище воріт

Стадіон на 95% заповнений, хоча люди ще підходять. Гостьовий фан-сектор не повний, але чимало вболівальників "Фенербахче" у клубних футболках сидять на центральних секторах. З перших хвилин "Арена Львів" нагадує вулик. І коли м'яч у гравців турецького клубу трибунам це не подобається. Своє ставлення вони висловлюють свистом у бік команди гостей. Також треба віддати належне гостьовому фан-сектору. Співають, не змовкаючи навіть на хвилину.

16- Момент в "Шахтаря"! Шевчук зліва прострілив у штрафний, Гладкий в падінні втримав м'яч, віддав в район 11- метрової на Тейшейру, але той з вигідної позиції пробив у руки Демирелю

Нечисленний, але дуже активний фан-сектор "Шахтаря" влаштував перекличку з центральними секторами "Слава Україні — Героям Слава"

17- Жовта картка Шевчуку за затримку суперника руками

Вітор Перейра присів на одне коліно і пише записку, або ж якийсь конспект. У першому матчі команд він передав одному зі своїх футболістів листок із підказками. Цікаво, що там.

 

25-ГОООООООООЛ! Олександр Гладкий! Просто класично наш форвард зіграв на випередження після не менш блискучого прострілу зправа від Срни

 
 
Так "Шахтар" святкує гол Гладкого
 
Трибуни запускають велетенську хвилю на "Арені-Львів". Виглядає ефектно.
 
27- Жовта картка Озбайкарли, буквально зніс Тайсона
 
"Львів Арена" дуже голосно скандує "Україна". Голосистих турків навіть не чути у ці хвилини. Чудова атмосфера сьогодні у Львові. "Шахтар" має бути задоволений такою підтримкою.
 
34- Небезпечно! Ордець заблокував дальній постріл Дієго, а П'ятов впорався з повторним ударом Мейрелеша
 
Тренери скористалися паузою у матчі і дали вказівки своїм гравцям. Луческу поговорив з Ракицьким, а Перейра — з Фернандао. Логічно, адже гостям треба забивати, а господарям не пропускати.
 
43- П'ятов! Просто майстерно реагує кіпер на удар впритул від Фернандао. І як не відзначити при цьому ідеальний пас від Мейрелеша!
 
Хвилину додав арбітр
 
ПЕРЕРВА!
 
ДРУГИЙ ТАЙМ РОЗПОЧАВСЯ!
 
46- Обклали повністю володіння П'ятова футболісти "Фенербахче", "Шахтар" змушений захищатися всією командою
 
"Шахтар! Шахтар" - скандує 12-й гравець "гірників".
 
57- П'ятов! Просто блискуче реагує наш голкіпер після пострілу зі штрафного, при цьому бив Нані, а підкорегував удар Соу
 
59- Фух! "Фенербахче" відверто пробачає нас. П'ятов помилився на виході, а Бруну Алвеш виконав скидку уздовж воротарського і одразу двоє турків не встигли відправити сферу у порожні ворота
 
61- Арбітр вилучає Вітора Перейру за те, що занадто агресивно поводився по відношенню до Фреда. Заспокоювати його прибігли не тільки рефері, але й гравці, як свої, так і чужі
 
 
 
65-ГОООООООООЛ! Срна реалізував пенальті, який заробив Марлос, вийшовши один на один з Демирелем. Останній лише ціною фолу і жовтої картки зупинив гірника
 
 
 
68-ГОООООООООЛ! Тейшейра, пройшовши півполя, сам на сам вийшов із голкіпером і не залишив йому жодного шансу
 
33 179 вболівальників сьогодні стали свідками фантастичного матчу.
 
"Молодці! Молодці" - "Арена Львів" дякує "Шахтареві" за гру.
 
Запасні гравці почали розминатися. У "Шахтаря" - Коваленко та Едуардо. У "Фенербахче" - Стох, Алпер Потук і Мехмет Топал.
 
79- Заміна в "Фенера": Потук замість Мейрелеша
 
82- В "Шахтаря" Гладкий іде відпочивати, виходить Едуардо
 
83- Також Кучер змінує Ордеця
 
85- Кьяер збиває Тейшейру, за що отримує жовту
 
87- Віктор Коваленко виходить замість Марлоса
 
88- Подвійна заміна в "Фенербахче": Стох виходить замість Нані, а Топал замість Озбайракли
 
Три хвилини додав арбітр у другому таймі
 
90+2 - Другу жовту отримує Кьяєр і залишає поле
 
ВСЕ! "Шахтар" виграє дуель із "Фенербахче" і в п'ятницю дізнається свого суперника в раунді плей-офф. Дякуємо за увагу, щастя Вам усім, мирного неба і всього найкращого!
Зараз ви читаєте новину «Ліга Чемпіонів. "Шахтар" - "Фенербахче" - 3:0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути