четвер, 02 лютого 2017 16:54

"Лемпарду пощастило, що він потрапив до "Челсі" раннього Моуріньйо" - експерт

"Лемпарду пощастило, що він потрапив до "Челсі" раннього Моуріньйо" - експерт
Френк Лемпард. Фото: tstatic.net

Півзахисник "Челсі" і збірної Англії Френк Лемпард прийняв рішення завершити кар'єру гравця. В складі лондонського клубу він виступав з 2001 по 2014 роки. Став найкращим бомбардиром в історії "аристократів", забивши 211 м'ячів.

Також грав за "Вест Хем", "Манчестер Сіті", "Нью-Йорк Сіті". За збірну Англії провів 106 матчів, забивши при цьому 29 голів.

"Лемпарда завжди порівнювали зі Стівеном Джеррардом, - коментує подію Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". - Гравці одного покоління, вони за своїм стилем, за ігровими якостями були дуже схожі. Плюс для "Челсі" перший означав те саме, що і другий для "Ліверпуля". З тією лише різницею, що Лемпард більше з "Челсі" виграв. Але й йому дуже пощастило в тому, що потрапив свого часу в "Челсі" раннього Моуріньйо, в хороші умови, з хорошими партнерами - Ессьєном, Макелеле. Завдяки їм він міг вдало поключаться до атакуючих дій. Його козирем було вміння відчувати м'яч, опинитися в потрібний час у потрібному місці, особливо при розіграші стандартів. Думаю, Лемпард дуже скоро нагадає про себе в якості тренера. Він повинен стати дуже хорошим менеджером, має для цього всі передумови, хороші зв'язки - все-таки племінник Гаррі Реднаппа (відомий тренер, очолював "Вест Хем", "Тоттенхем", КПР і ін. - Gazeta.ua), знання".

"Френк Лемпард - це унікальне явище, як в англійському, так і в світовому футболі, - каже експерт англійського футболу Іван Громіков. - Забити стільки м'ячів за один клуб - таке рідко буває. Один з найкращих півзахисників свого часу. Його не можна було назвати чисто плеймейкером. У той же час він не був і нападаючим. Важко пригадати в англійській Прем'єр-лізі футболіста, який стабільно виступає на такому високому рівні. А як чудово він потім вписався в гру "Манчестер Сіті". Він хоче стати тренером, вже має ліцензію. Думаю, тренер з нього повинен вийти хороший. Він грав під керівництвом найкращих тренерів у Європі, має хороші зв'язки. Плюс, що його відрізняє - він дуже освічена людина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лемпард анонсував новий етап кар'єри

Зараз ви читаєте новину «"Лемпарду пощастило, що він потрапив до "Челсі" раннього Моуріньйо" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути