пʼятниця, 15 листопада 2013 12:22

Коноплянка повинен обіграти Санья - три надії збірної України на матч з Францією

Коноплянка повинен обіграти Санья - три надії збірної України на матч з Францією
Євген Коноплянка - одна з наших надій на матч з Францією ФОТО: dynamo.kiev.ua

Менше десяти годин залишається до стартового свистка турецького арбітра Джунейта Чакира. Саме він обслуговуватиме поєдинок Україна — Франція. Ціна двобою — участь у фінальній частині Кубка світу-2014. Але сьогодні не варто думати про те, що Україна у двох кроках від поїздки до Бразилії наступного літа. Головне — зіграти в київському поєдинку проти фаворита дуелі так, аби країна до вівторкового вечора — час початку повторного поєдинку в Парижі - мала надію на мундіаль.

Три головні надії збірної України на сьогоднішній матч.

1. Михайло Фоменко, тренер

Можна критично оцінювати підхід фахівця до домашнього поєдинку збірної Англії у груповому турнірі, дорікати за невиразну харківську гру з Польщею та першотаймовий фарт українців під час зустрічі у Подгориці. Але треба визнати: поки що жодних критичних похибок Михайло Іванович не зробив. Дуже віримо, що і не зробить, хоча зрозуміло, що рано чи пізно десь "трісне", бо не настільки сильна футбольна збірна України. Але хай це трапиться пізніше.

2. Євген Коноплянка, лівий атакувальний півзахисник

Єдина позиція, де таки ризикнемо віддати нашим перевагу. Лівофланговий "Дніпра", з його вишуканою технікою, умінням працювати з м'ячем та різкою зміною руху, цілком може заморочити голову правому захиснику французів Бакарі Санья. "Арсеналівець" сильніший у долученнях до атаки, але вочевидь змушений буде сидіти в захисті, стежачи за Євгеном. Позиційно француз грає не дуже добре, відбирає м'яч так собі, тому в цій зоні у нас мають бути шанси.

3. Центральні захисники

Євген Хачеріді та Олександр Кучер — це ті, хто випустив Салпінгідіса під час минулих стикових матчів з Грецією. Але за чотири роки "динамівець" перетворився на одного з найцікавіших трансферних фокусів для європейських клубів: він високий і уміло грає головою, міцний і чітко діє у відборі, намагається "осучаснитися" і бере більш активну участь у розгортанні позиційних атак.

"Гірник" неймовірними зусиллями зібрав у кулак всю свою волю і перетворився із об'єкта посмішок у футболіста, на якого можна покластися. Головні риси — гра на випередження та максимальна концентрація.

Примітка: на жаль, подібне не можна сказати про Андрія П'ятова — чудові матчі в основного голкіпера українців чергуються з провальними. Щоправда, це стосується виступів за клуб — у збірній П'ятов тренера, який йому завжди довіряє, не підводив.

Матч Україна-Франція розпочнеться сьогодні на "Олімпійському" о 21.45 за київським часом. Пряма телетрансляція на "Інтері", онлайн проведе Gazeta.ua.

Вперед, Україна!

Зараз ви читаєте новину «Коноплянка повинен обіграти Санья - три надії збірної України на матч з Францією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути