вівторок, 09 жовтня 2012 14:55

"Колліна захищає арбітрів. Це його робота" - Попов

"Колліна захищає арбітрів. Це його робота" - Попов
"Два роки роботи П'єрлуїджі Колліни в Україні не пройшли марно" - Попов ФОТО: shakhtar.com

Перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов відвідав прес-клуб за участю куратора суддівського комітету П'єрлуїджі Колліни.

"Два роки роботи П'єрлуїджі Колліни в Україні не пройшли марно — є успіхи, але залишились також і проблеми, - каже Попов. - Після Вадима Шевченка посада голови суддівського комітету довго знаходилася вакантною. Тепер його очолив Василь Мельничук. Він буде першим помічником Колліни.

Контракт з Колліною продовжений на три роки. Ми б хотіли, щоб його програма знайшла своє продовження. Проблема суддівства буде завжди. Потрібна система, яка зробить арбітрів повністю незалежними.

Ми повинні берегти арбітрів. Це вразливі люди, які мають сім'ї та батьків. Звинуватити когось легко, а потім відмитися людині від бруду важко.

Я порадив арбітрам менше думати, які команди грають і хто є їх власниками. Помилки є, причому часом кричущі. Колліна захищає арбітрів. Це його робота. Якщо він не робитиме цього, то суддів розірвуть.

Арбітри — не головні герої матчу. Навідміну від гравців. Режисерами матчу є тренери. Погано, якщо режисурою починають займатися судді. Потрібно мінімізувати технічні помилки. Це основне завдання."

Нагадаємо, що це була перша зустріч Колліни з журналістами у цьому сезоні.

Зараз ви читаєте новину «"Колліна захищає арбітрів. Це його робота" - Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути