субота, 20 серпня 2011 16:59

Колліна розповів, скільки арбітр отримує за матч

Колліна розповів, скільки арбітр отримує за матч

Цього тижня куратор українського суддівського корпусу П'єрлуїджі Колліна провів зустріч з журналістами. Такий захід пройшов вже уп'яте з моменту початку роботи італійця в Україні. Колліна більше трьох годин відповідав на питання українських репортерів.

Колліна роз'яснив ситуацію із винагородою арбітрів за матч.

"Президент Прем'єр-ліги Віталій Данілов сказав, що об'єднання готове переглянути те, що вважається винагородою арбітра за гру.

Зараз суддя отримує за один матч прем'єр-ліги 12 тисяч гривень. Звідки взялася ця сума? Це еквівалент суми зразка 2004 року, коли курс долара був 1 до 5. Зараз він становить 1 до 8.

Ми домовились провести зустріч з паном Даніловим, щоб обговорити збільшення цієї суми.

Суму, яку ви озвучили, 96 тисяч гривень, я не називав. Вона включає у себе премії не тільки головному арбітру, але і його двом помічникам, резервному рефері, делегату та інспектору матчу. Сюди ж входять витрати на проїзд і матч молодіжних команд (головний арбітр, два помічники, резервний рефері, делегат та інспектор). Хтось може подумати, що арбітри просять по 96 тисяч гривень для себе за кожен матч. Це не так.

Ще хочу сказати про податки. За футболістів їх платять клуби. Якщо говорити про арбітрів, то податки входять у названу суму. Як бачите, 96 тисяч гривень тільки на перший погляд є захмарною сумою."

Зараз ви читаєте новину «Колліна розповів, скільки арбітр отримує за матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути