неділя, 03 липня 2011 14:57

Книга про історію "Шахтаря" важить майже чотири кілограми

Книга про історію "Шахтаря" важить майже чотири кілограми

У середині липня уболівальників "Шахтаря" чекає презентація унікального видання, приуроченого до 75-річчя клубу - книги "Офіційна історія. 1936-2011".

Колекційне видання вагою 3,8 кілограм і обсягом 588 сторінок потішить читачів багатьма фактами з історії "Шахтаря", які публікуються вперше і базуються на архівних матеріалах авторів - Олексія та Андрія Бабешків. Книга ілюстрована ексклюзивними фотографіями різних років. Любителі футболу дізнаються багато досі закритої інформації з минулого "гірників".

"Історія донецького "Шахтаря" пам'ятає безліч яскравих перемог і пам'ятних подій, сотні гравців і десятки тренерів. Видання буде цікаво як любителям футболу, так і вболівальникам "гірників" зі стажем, адже в ньому - все життя команди: від моменту створення до останніх перемог "Шахтаря" у 2011 році", - зазначив співавтор книги Олексій Бабешко.

У книгу, видану тиражем 5000 примірників, увійшли 772 унікальні ілюстрації, а також два розвороти з видами стадіонів. Видання сподобається любителям статистики, оскільки завершується повним реєстром всіх офіційних ігор "Шахтаря", кількістю зіграних матчів футболістами і забитих голів у кожному сезоні.

Олексій Бабешко - український історик і статистик футболу. Історією футболу займається з 1967, статистикою донецького "Шахтаря" - з 1975 року. Брав участь у підготовці програмок і щорічників, довідників про донецький "Шахтар". Видав серію довідників "Всі матчі "Шахтаря", охопивши період з 1936 р. по 2004 р.

Андрій Бабешко - директор музею ФК "Шахтар", керівник Медіацентру "Донбас Арени". Історією футболу і статистикою донецького "Шахтаря" займається з 2001 року. Брав участь у підготовці програмок, щорічників і довідників про донецький "Шахтар".

На рахунку авторів 7 книг про донецький "Шахтар".

Факти про видання "Офіційна історія. 1936-2011":

- Найбільша книга, видана в Україні: розмір - 300х300 мм, обсяг - 588 сторінок, вага - 3,8 кг;

- Друк у 4 кольори з додатковим пантонов (срібло);

- Два розвороти з видами стадіонів (1120х300 мм);

- Використано 772 фотографії;

- Містить 244 608 слів, 1707839 символів.

Зараз ви читаєте новину «Книга про історію "Шахтаря" важить майже чотири кілограми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути