неділя, 25 вересня 2016 12:11

Кличко битиметься 10 грудня

Матч-реванш між українцем Володимиром Кличком та британцем, чемпіоном світу за версіями WBA і WBO Тайсоном Ф'юрі знову перенесений. Він був запланований на 29 жовтня. Офіційна причина – неможливість бою через медичні протипоказання.

 

Чи це рецидив старої травми, чи психологічні проблеми, зокрема пов'язані з приступами депресії у британця, наразі точно не зрозуміло. Факт: після здобуття титулів 28 листопада минулого року, британець вже вдруге переносить бій. Вперше реванш був запланований на 9 липня. І був перенесений через пошкодження щиколотки. Тоді ми пропонували Кличку не переривати підготовку і провести проміжний бій у липні проти безпечного суперника.

Виходить, що Ф'юрі тільки затягнув час. А він для 40-річного Володимира обчислюється не роками, а місяцями. До того ж перерва у виступах Кличка затягнулась. А в його віці це велика проблема.

 

Тому логічно, що цього разу українець вже вирішив не чекати одужання британця – а їхніх термінів навіть не називають – і таки провести бій з іншим суперником. Для цього зарезервував арену в німецькому Гамбурзі на 10 грудня.

Боксерські федерації найближчим часом мали би прийняти рішення щодо поясів Тайсона Ф'юрі. Імовірно, вони стануть вакантними, оскільки британець протягом року не зміг їх захистити. Тоді Кличко розіграє титули з кимось із верхівки рейтингів. Це може бути, наприклад, "тимчасовий" чемпіон за версією WBA, кубинець Луїс Ортіс чи досі небитий мексиканець, №3 рейтингу WBO Енді Руїс.

Тайсону Ф'юрі ж можуть присвоїти статус "чемпіона у відпустці" з першочерговим правом після свого одужання зустрітися зі справжнім чемпіоном.

Якщо ж боксерські федерації протягом 2-3 тижнів не винесуть рішення щодо поясів Ф'юрі, тоді Кличко 10 грудня проведе проміжний бій у Гамбурзі – для того щоб зняти "іржу" після простою і повернутися в робочий тонус. Чи оцінити свою актуальну форму і визначитись, чи є сенс продовжувати кар'єру.

Варіант проведення бою проти чемпіона IBF Ентоні Джошуа – таку пропозицію Кличку зробила команда британця – виглядає малоймовірним. Для наступного поєдинку українцеві потрібен безпечніший суперник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома причина скасування бою Ф'юрі - Кличко

Зараз ви читаєте новину «Кличко битиметься 10 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути