середа, 17 квітня 2013 11:56

Київський марафон охоронятимуть 300 міліціонерів

Київський марафон охоронятимуть 300 міліціонерів
Київський марафон пройде 28 квітня ФОТО: kiyany.obozrevatel.com

Під час проведення 4-го Київського міжнародного марафону, який стартує у столиці в неділю, 28 квітня на Михайлівській площі, будуть вжиті посилені заходи безпеки, повідомляється в прес-релізі організаторів Київського марафону.

Охорону учасників заходу будуть забезпечувати Головне управління МВС Києва, столична ДАІ, служба безпеки марафону. Очікується, що в Київському марафоні візьмуть участь близько 2 тисяч учасників з 30 країн світу.

Всього будуть задіяні близько 300 працівників міліції. Уздовж траси марафону, яка пройде через весь центр міста, працюватимуть 180 співробітників ДАІ. Вулиці, по яких пройде траса, будуть перекриті, проїзд автотранспорту буде заборонений 28 квітня з 8.00 ранку.

У зоні старту і фінішу, яка знаходитися на Михайлівській площі біля будівлі Головного управління МВС Києва, окрім міліції, працюватиме служба безпеки марафону. Близько 300 волонтерів будуть забезпечувати проведення заходу вздовж всієї траси марафону.

За словами голови оргкомітету Київського міжнародного марафону Дмитра Черницького, трагедія, яка сталася під час проведення Бостонського марафону (США), підштовхнула організаторів Київського марафону відповідальніше підійти до питання безпеки учасників і глядачів.

"Жорстокий теракт, який був здійснений на Бостонському марафоні, шокував всю бігову громадськість. Хто стоїть за терактом в Бостоні, кому потрібно було зруйнувати таке спортивне дійство, яким є марафон - одне з найдемократичніших спортивних заходів, поки не відомо. Ми глибоко співчуваємо всім тим, хто постраждав від цього акту тероризму.

У Бостонському марафоні брали участь і бігуни з України, наші друзі. На щастя, вони не постраждали. Український марафонець Андрій Оністрат теж фінішував у Бостоні - з часом 2:47. Він вчасно залишив зону фінішу - за 9 хвилин до того, як там пролунали вибухи.

Події в Бостоні змушують нас по-новому, ще відповідальніше підійти до організації безпеки проведення Київського міжнародного марафону. Ми усвідомлюємо всю нашу відповідальність за те, щоб марафон 28 квітня в Києві, куди з'їдуться учасники з усіх куточків України, різних країн світу, будуть брати участь дорослі і діти, відвідають тисячі киян та гостей столиці, пройшов спокійно, безпечно і став справжнім святом спорту і здоров'я", - зазначив Дмитро Черницький.

У найближчі вихідні - 21 квітня по всьому світу відбудеться близько 8 масових бігових заходів - марафонів і напівмарафонів, найпопулярніший з них - Лондонський марафон збере близько 50 тисяч учасників.

Зараз ви читаєте новину «Київський марафон охоронятимуть 300 міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути