субота, 26 грудня 2015 12:55

Іспанська газета видалила запис про звинувачення Коноплянки у фашизмі

Минулого тижня мережею розійшлася публікація іспанської газети La Voz de Galicia, в якій Євгена Коноплянку звинуватили у фашистських поглядах. Видання розмістило новину про те, що Женя сфотографувався поруч з написаним ним же гаслом "Слава Україні! Героям слава!". Замітку назвали "Фашистська посвята футболіста "Севільї" Коноплянки".

 

Іспанські журналісти використали твіт Draza Mihailovitx - баска, явного симпатика "Новоросії" і лівих ідей, судячи з його іншіх записів. Привітання "Слава Україні!" Він приписав виключно УПА, яку назвав спільниками фашистів під час Другої світової війни та учасниками етнічних чисток на території Західної України.

Але, як повідомляє Sporfake.org, після того, як новина потрапила на безліч сайтів, журналісти La Voz de Galicia визнали помилку і повністю змінили замітку. Поставили заголовок "Суперечка по гравцю "Севільї" Коноплянці", а текст замінили на "УПА воювала проти нацистського вторгнення і проти комунізму в СРСР за ідею незалежності України.

Сьогодні гасло втратило своє історичне навантаження і використовується українцями, які виступають проти дій Росії в країні".

 
Зараз ви читаєте новину «Іспанська газета видалила запис про звинувачення Коноплянки у фашизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути