четвер, 06 жовтня 2016 11:41

Інфантіно знову опинився у центрі скандалу

Інфантіно знову опинився у центрі скандалу

Комітет з етики Міжнародної федерації футболу веде розслідування стосовно глави організації Джанні Інфантіно. Воно стосується кредиту, наданого УЄФА Футбольній асоціації Словенії 2015 року. Про це повідомляє норвезьке інтернет-видання Josimar.

УЄФА видав словенській федерації футболу кредит на €4 млн, і велика частина суми (€3,6 млн) витрачена на придбання акцій букмекерської контори Športna loterija.

Кредити, видатні асоціаціям - членам УЄФА, за правилами повинен затверджувати комітет із фінансів організації. Тут цього не сталося. Видачу кредиту затвердили колишній президент УЄФА Мішель Платіні, Інфантіно, який обіймав тоді посаду генсекретаря організації, віце-президент Маріо Лефкарітіс, фіндиректор Йозеф Коллер і заступник генсека Теодор Теодорідіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфантіно хоче розширити Кубок світу до 48 команд

Схвалення кредиту також суперечить статті 25 кодексу з етики ФІФА, згідно з якою посадовим особам забороняється безпосередньо або опосередковано брати участь у діяльності, пов'язаній зі ставками, азартними іграми та лотереями, що стосуються футбольних матчів.

На момент затвердження кредиту Футбольну асоціацію Словенії очолював Александер Чеферін, який нещодавно став президентом УЄФА.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Інфантіно причетний до фінансових операцій через панамські офшори і співпрацював з особами, які є учасниками корупційного скандалу у ФІФА. Однак чиновник був виправданий.

Зараз ви читаєте новину «Інфантіно знову опинився у центрі скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути