субота, 21 липня 2012 16:27

"Хотілося б засмутити "Динамо" - Шацьких

"Хотілося б засмутити "Динамо" - Шацьких
"Для початку нам потрібно потрапити в основну сітку Ліги Європи" - Шацьких Фото: shakhtar.com

У третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи київський "Арсенал" зіграє з переможцем пари "Мура" (Словенія) / ЦСКА (Болгарія). У першому матчі суперники зіграли внічию.

"Нормальний жереб, - каже Gazeta.ua капітан "канонірів" Максим Шацьких. - Ми повинні проходити далі."

Якій команді віддасте перевагу у парі "Мура" — ЦСКА?

"Нам без різниці проти кого грати. Хто вийде, той і буде."

З партнерами по команді обговорили потенційних суперників?

"Ні. Що там обговорювати? Матчі у Лізі Європи почнуться у серпні, а у нас попереду ігри прем'єр-ліги України. Прийде час єврокубків, тоді будемо про них говорити."

Перший матч Ліги Європи "Арсенал" проведе 2 серпня в Києві. Краще розпочинати вдома чи на виїзді?

"Без різниці. Абсолютно. Все одно потрібно зіграти два поєдинки."

Яке завдання стоїть перед командою у Лізі Європи?

"Для початку нам потрібно потрапити в основну сітку турніру. А там подивимося. Скажу, що завжди потрібно ставити перед собою максимальні завдання, а не бути просто учасниками змагань. Дай Бог потрапимо у групу, тоді будемо боротися за вихід у стадію плей-офф. Інших завдань бути не може. Сенс тоді взагалі грати?"

Скучили за єврокубками?

"Так. Там трохи інший футбол, трохи інші емоції та атмосфера. Матчі в Європі відрізняються від ігор чемпіонату."

"Динамо" у Лізі чемпіонів зіграє з голландським "Фейєнордом. У сезоні 2002/03 кияни з вами у складі зустрічалися з цим суперником.

"Я пам'ятаю ці матчі. Тоді ми зустрічалися з голландцями у групі. На виїзді зіграли у нульову нічию, а вдома перемогли 2:0. Вважаю, теперішнє "Динамо" має проходити такого суперника. "Фейєнорд" — це не та команда, яку потрібно боятися. Якщо кияни хочуть грати в Лізі чемпіонів і чогось досягати у цьому турнірі, то вони зобов'язані перемагати роттердамців. Тим більше, це не "Реал", "Барселона", "Мілан", "Інтер" чи "Баварія". Хоча зараз такий футбол, що не так просто обіграти будь-яку команду. Всі вміють атакувати і захищатися."

Представники "Фейєнорда" називають жереб з "Динамо" найгіршим з можливих. Вони щирі у своїх словах чи трохи хитрують?

"Яка різниця, що вони говорять? Чого їх слухати? Вони можуть казати, що "Динамо" це їх межа і у них нема шансів пройти киян. Можуть висловлювати зовсім протилежні думки. Не виключено, що у них така стратегія. Не варто їх взагалі слухати. Треба виходити на поле і робити свою справу. І робити її добре. Тоді не виникатиме ніяких проблем. А після матчу хай говорять, що хочуть. Зараз команди ведуть себе так ніби боксери перед поєдинком — чубляться, хоча і так давно зрозуміло хто кого поб'є. Цю передматчеву мішуру треба пропускати повз вуха."

Завтра ви зіграєте проти колишнього клубу...

"Це столичне дербі. Черговий матч чемпіонату. Хотілося б засмутити "Динамо", але я на всі команди налаштовуюсь однаково. Мені без різниці проти кого грати. У кожному матчі потрібно виходити і показувати свій рівень."

У перших п'яти турах "Арсенал" зіграє з топ-четвіркою команд України.

"Нічого страшного. Нам все одно доведеться зіграти з усіма командами і мені без різниці коли саме з ними потрібно буде зустрітися. Так, початок у нас важкий, але іншим командам також доведеться грати з першою четвіркою. А те, що матчі з лідерами будуть йти підряд, то ми від цього будемо тільки міцнішати."

0:6 від "Шахтаря" у першому турі — це нещасний випадок?

"Можливо. Все-таки є причини такого результату. Це вже історія, ми вже все забули. Зараз немає сенсу згадувати це. Матч з "Шахтарем" залишився у минулому, а ми готуємося до наступного поєдинку. Так вийшло. Навіть великі команди програвали з розгромним рахунком. Нічого страшного не трапилося. Результат на "Донбас-Арені" зробить нас злішими. Далі будемо грати агресивніше.

Прикро пропускати стільки м'ячів в одному матчі. Не так суперник старався, як ми самі собі створили чимало проблеми. У нас в той день м'яч не ліз у ворота. У нас були реальні моменти, але жодного не вдалося реалізувати. Я б подивився на "Шахтар", якби ми забили один чи два м'ячі."

На що "Арсенал" розраховує у цьому сезоні?

"Завдання — максимальні. Ми хочемо потрапити в єврокубкову зону у прем'єр-лізі, виграти Кубок України, а в Лізі Європи залишатися якомога довше."

Зараз ви читаєте новину «"Хотілося б засмутити "Динамо" - Шацьких». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути