неділя, 26 липня 2015 12:32

"Хорватія не буде лідером нашої групи" - Федорчук

"Хорватія не буде лідером нашої групи" - Федорчук
"Кожне очко буде на вагу золота" - Федорчук

Учора, 25 липня, стали відомі суперники збірної України у кваліфікаційному турнірі Кубка світу-2018. Тренер Олег Федорчук прокоментував для Gazeta.ua результати жеребкування.

"Дуже рівна група, одна з небагатьох, в якій немає явних фаворитів. Мабуть, із часів відбору до Кубку світу-2006 ми потрапили в групу, де немає заздалегідь визначеного лідера: Німеччини, Англії, Іспанії. Немає лідерів другої хвилі – Голландії, Франції, Португалії чи Італії.

Хорватія, Ісландія, Туреччина й Фінляндія мають свої плюси й мінуси. Не повториться ситуація, коли один фаворит відірветься від самого старту, а решта вестиме запеклу боротьбу за другу путівку. Кожне очко буде на вагу золота. В таблиці буде велика щільність результатів. У жодному разі не можна буде втрачати залікових пунктів у себе вдома.

Багато залежатиме від вдалого вибору тренерів. У такій ситуації вирішальним фактором стає психологічний стан гравців. Наставники будуть покладатися на психологічно витривалих виконавців, здатних тримати удар і переламувати хід боротьби".

Олег Вікторович не вважає Хорватію фаворитом групи.

"У Хорватії відбувається процес зміни поколінь. Тому в наступному відборі я очікую нерівного виступу цієї збірної. У Туреччини, навпаки, зміна поколінь припала на нинішній відбірний цикл до Євро 2016. У наступному відборі це знову буде боєздатна збірна – технічна, атакувальна команда.

Ми не надто впевнено граємо із північними командами. Тому результат матчів із Ісландією і Фінляндією залежатиме від календаря. Одна річ, зустрітися із фінами в березні, а інша – у травні. Фіни здатні піднести сюрприз. Це не Андорра і не Люксембург. Тут буде серйозна боротьба.

З ісландцями вгадати простіше. Більшість їхніх виконавців виступають в Англії, тому вони будуть у формі в жовтні-листопаді чи лютому-березні і навпаки погано гратимуть у червні чи вересні", - каже Федорчук.

Зараз ви читаєте новину «"Хорватія не буде лідером нашої групи" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути