вівторок, 19 липня 2011 11:57

Хітцфельд "вивів" збірну України в півфінал Євро-2012

Хітцфельд "вивів" збірну України в півфінал Євро-2012

Один з найуспішніших німецьких тренерів в історії Оттмар Хітцфельд розповів про можливості збірної України і на що вона може розраховувати на чемпіонаті Європи.

Нині Хітцфельд тренує збірну Швейцарії, з якою в листопаді минулого року зустрічалася українська команда. Матч закінчився внічию - 2:2, а у тренера склалася стійка думка про гру майбутніх господарів Євро.

"Українці, як і інші команди колишнього СРСР, в технічному плані виглядають добре, - говорить Хітцфельд "СЭ". - Олег Блохін - честолюбний тренер, до того ж яскрава постать у футболі. Останнє - важливе для команди, особливо для її аури, настрою. Україна грає вдома, а збірні з пострадянського простору на своєму полі помітно сильніші, ніж за кордоном. Важливо, щоб у команди був хороший менталітет, щоб в потрібний момент змогла показати характер".

Перевагою української, так само як і російською збірних, тренер вважає наявність численної армії уболівальників на стадіонах.

"За ваші команди прийде вболівати величезна кількість прихильників, - продовжує Хітцфельд. - Але Росії ще треба пройти відбірний турнір. Якщо таке станеться, то у фіналі в гравців буде більш висока мотивація".

Що стосується можливостей української і російської команд, то тут, на думку тренера, мають зійтися декілька чинників.

"Я у футболі реаліст. Знаю, скільки треба удачі, щоб дійти до фінальної частини, скільки ще необхідно щастя, щоб її виграти. Усе це не можна програмувати. Але Іспанія знову буде сильна, дуже високий потенціал у молодої команди Німеччини. Є Росія, Україна - у них багато хороших футболістів, вони гратимуть перед своїми глядачами і теж можуть вийти в півфінал. А якщо ти вже там, то чому б не зробити ще один крок. У фіналі можливо все - це тільки одна гра. Дуже важливо, щоб гравці уникнули тиску, щоб їм не говорили: "Ви повинні дійти до фіналу!"

Зараз ви читаєте новину «Хітцфельд "вивів" збірну України в півфінал Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути