вівторок, 26 липня 2011 09:42

Хаві, Мессі та Роналду посперечаються за приз кращого футболіста Європи
10

Фото: Getty Images

До числа трьох номінантів на отримання нагороди найкращому футболісту Європи за підсумками минулого сезону ввійшли Хаві Ернандес, Ліонель Мессі та Кріштіану Роналду.

Трійку претендентів визначило журі, що складалося з 53 спортивних журналістів, кожен із яких представляє одну з національних асоціацій УЄФА. Серед номінантів опинилися гравці "Барселони" Хаві Ернандес і Ліонель Мессі, а також Кріштіану Роналду з мадридського "Реала". Четверте місце в опитуванні посів ще один футболіст каталонського клубу - Андрес Інієста. Плеймейкер синьо-гранатових випередив у голосуванні Фалькао з "Порту" й Уейна Руні з "Манчестер Юнайтед".

Вирішальний етап голосування, за результатами якого визначиться найкращий футболіст Європи, відбудеться 25 серпня в Монако під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів. У минулому сезоні Хаві з Мессі допомогли "Барселоні" виграти чемпіонат Іспанії та найпрестижніший єврокубок, причому аргентинець забив за клуб 53 м'ячі в 55 офіційних зустрічах. Із них 31 гол нападник провів у Примері, а в Лізі чемпіонів він відзначився 12 разів, установивши новий рекорд турніру. В свою чергу, володар "Золотої бутси" Роналду з 40 голами став найкращим бомбардиром і срібним призером чемпіонату Іспанії.

За допомогою голосування в живому режимі 53 журналіста визначать переможця з трьох кандидатів. Позиції з четвертої до десятої вже стали відомі після того, як експерти надали списки своєї трійці фаворитів. За перше місце присуджувалося п'ять очок, за друге - три, а за третє - один бал.

4 Андрес Інієста (Іспанія) - "Барселона" (33 очки)

5 Фалькао (Колумбія) - "Порту" (17)

6 Уейн Руні (Англія) - "Манчестер Юнайтед" (15)

7 Неманья Відич (Сербія) - "Манчестер Юнайтед" (5)

8 Златан Ібрагимович (Швеція) - "Мілан" (4)

Херард Піке (Іспанія) - "Барселона" (4)

10 Мануель Нойєр (Німеччина) - "Шальке"* (3)

* Перейшов до "Баварії"

Нагорода, незалежно від національності, вручатиметься найкращому гравцеві, який провів попередню кампанію в клубі, що представляє одну з асоціацій УЄФА.

Цей приз прийшов на зміну нагороді Найкращому гравцеві року за версією УЄФА, яку в останній раз завоював нападник "Інтернаціонале" Дієго Міліто. В 2009-му її удостоївся Мессі, а в 2008 році - Роналду.

Зараз ви читаєте новину «Хаві, Мессі та Роналду посперечаються за приз кращого футболіста Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути