неділя, 26 липня 2009 18:30

Грабіжники застрелили боксера Вернона Форреста

Грабіжники застрелили боксера Вернона Форреста

Загинув чемпіон світу в напівсередній та першій середній вагах Вернон Форрест.

Чемпіон світу у двох вагових категоріях Вернон Форрест був застрелений вчора в Атланті грабіжниками, які намагалися вкрасти його машину. Форрест накачував шини свого автомобіля на заправній станції, коли двоє чоловіків вискочили з машини, що під"їхала, і спробували вкрасти Jaguar боксера. У Форреста був при собі пістолет, і він почав переслідувати грабіжників. У перестрілці, що зав"язалася, в нього випустили сім або вісім куль, одна з яких потрапила йому в голову. Поліція в даний час опитує свідків, але поки має в своєму розпорядженні лише загальний опис двох злочинців та їх машини.

Вернон Форрест народився 12 січня 1971 року в американському місті Августа, штат Джорджія. Він почав займатися боксом у віці 9 років і провів на любительському рингу 241 бій, здобувши 225 перемог. Найвищими його досягненнями в любителях були виграш чемпіонату США і срібна медаль чемпіонату світу 1991 року в Сіднеї, де він поступився у фіналі Костянтину Цзю.

У 1992 році Форрест перейшов в професіонали. Його шлях до титульного бою був достатньо довгим - лише в 2000 році він отримав право на поєдинок за вакантний титул IBF в напівсередній вазі проти Рауля Франка. Ця зустріч завершилася в третьому раунді без оголошення результату через розсічення, отримане в результаті випадкового зіткнення головами. Роком пізніше Форрест знову зустрівся з Франком і цього разу здобув перемогу одностайним рішенням суддів.

Зірковою годиною Форреста стали два бої проти Шейна Мозлі, який вважався у той час одним з найсильніших боксерів світу незалежно від вагової категорії. Не будучи фаворитом, Форрест упевнено переміг Мозлі в першому бою, а через шість місяців довів, що його успіх не був випадковим, здобувши перемогу в матчі-реванші.

Проте вже через декілька місяців в об"єднувальному поєдинку з чемпіоном WBA в напівсередній вазі Рікардо Майоргою Форрест зазнав свою першу поразку на професійному рингу, опинившись в нокауті в третьому раунді. Реванш, що відбувся через півроку, проходив в рівній боротьбі, але судді віддали перевагу Майорге.

Після цих поразок Форрест два роки не виходив на ринг. У 2007 році він завоював вакантний титул WBC в першій середній вазі, перемігши Карлоса Балдоміра, провів один успішний захист, потім в 2008 році несподівано поступився титулом Серхіо Море, але через три місяці взяв у нього переконливий реванш. У травні цього року він був позбавлений титулу WBC, оскільки не зумів провести його захист в призначений термін, проте найближчим часом повинен був зустрітися з діючим чемпіоном Серхіо Мартінесом, щоб спробувати знову завоювати пояс.

Поза рингом Вернон Форрест був відомий своєю добродійною діяльністю, зокрема - роботою з психічно хворими, для яких за його участі був відкритий притулок Destiny"s Child.

За матеріалами Турнір, Allboxing.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грабіжники застрелили боксера Вернона Форреста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути