вівторок, 03 травня 2016 10:23

Готовий вибачитися перед уболівальниками "Динамо" і "Шахтаря"

Готовий вибачитися перед уболівальниками "Динамо" і "Шахтаря"
Це і моя поразка - Ігор Суркіс

Президент "Динамо" Ігор Суркіс поділився думкою про інцидент з бійкою у матчі "Шахтар" - "Динамо", а також прокоментував поведінку гравців "Шахтаря, які переспівали гімн київського клубу у літаку.

"У такій наелектризованій атмосфері досить маленької іскри, щоб розгорілося полум'я. І дія гравця, яка в іншій ситуації минула б практично непоміченою, здатне викликати непередбачувані емоції - і публіки, перед якою футболіст чужої команди демонстративно цілує після голу емблему свого клубу, і опонентів на полі.

Природно, я не прихильник агресії, за яку готовий вибачитися перед уболівальниками "Динамо" і "Шахтаря", але слід оцінювати ситуацію в комплексі - і пам'ятати, з чого все почалося.

"Степаненку треба подумати про свою безпеку" - головне навколо матчу "Шахтар" - "Динамо"

Нам дорікають у неповазі до суперника. Двічі обігравши динамівців у ході сезону Мірча Луческу навіть сказав, що не перемігши гірників в особистих зустрічах чемпіон не здається йому повноцінним. Але якщо так – чи стали повноцінними чи срібними призерами гірники, якщо двічі поступилися "Дніпру"?

І чи можна вважати демонстрацією поваги до суперника образливий переспів динамівського гімну, яким, використовуючи лексику, далеку від літературної, диригував в літаку капітан "Шахтаря" Даріо Срна? Адже виконували гірники цю пісню під відеозапис, пізніше розміщений в інтернеті.

Озираючись назад, бачу в тому, що трапилося на полі "Арени Львів" частину своєї провини: як досвідчений президент, повинен був відчути у хлопців, які почали святкувати дострокове чемпіонство, брак мотивації та сили духу, без яких неможливо виходити на поєдинки такого напруження.

Луческу знову обіграв Реброва

Який би склад не виставив "Шахтар", який вже перебував у той момент подумки в Севільї, налаштування на нього має бути позамежним - тим більше, що Луческу своїми передматчевими заявами наших гравців тільки розпалив.

Матч залишив неприємний осад не тому, що ми програли, а тому, що завершився він резонансним інцидентом. Вчинки Андрія Ярмоленка, Тараса Степаненка та інших учасників матчу, які вплуталися в бійку, включаючи запасних, я обговорювати зараз не хочу - всі добрі. Дисциплінарний комітет федерації дасть їм належну оцінку.

Не хочу нікого виправдовувати, але мені здається, що через якийсь час, коли емоції стихнуть, хлопці помиряться. На чемпіонаті Європи, де гравці "Динамо" і "Шахтаря" опиняться по один бік барикади, конфронтації всередині збірної бути не повинно. Це аксіома", - сказав Суркіс.

Зараз ви читаєте новину «Готовий вибачитися перед уболівальниками "Динамо" і "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути