вівторок, 05 лютого 2013 09:49

Газзаєв призначив зустріч українським і російським клубам в офісі "Газпрому"

Газзаєв призначив зустріч українським і російським клубам в офісі "Газпрому"
Газзаєв розіслав клубам листи-запрошення. Фото: sport-xl.net

Клуби російської та української прем'єр-ліги минулого тижня отримали листа від голови оргкомітету Об'єднаного чемпіонату СНД Валерія Газзаєва.

Видання "Советский спорт" публікує текст листа, з якого стає зрозумілим, що збори пройдуть в офісі "Газпрому" на вулиці Намьоткіна, а офіс нової ліги розташовується на вулиці Трубній неподалік від Кольорового бульвару. Саме там, скоріш за все, незабаром буде розташовуватися і офіс РФПЛ.

"Основною метою нашої організації є розвиток клубного, національного та європейського футболу, - йдеться, зокрема, в листі. - Для того, щоб вивести футбол на якісно новий рівень ми пропонуємо об'єднати кілька національних чемпіонатів в один турнір. На першому етапі таке об'єднання повинне торкнутися України і Росії, як об'єктивно найбільш сильних з футбольної точки зору держав на пострадянському просторі. Але ми переконані, що новий чемпіонат послужить прикладом і для інших країн, адже за інтеграційними процесами - майбутнє футболу. <...> Посилення здорової конкуренції, підвищення видовищності матчів , збільшення доходів від ТБ-трансляцій та реклами, ось тільки деякі з переваг ідеї об'єднання. Все це дозволить прогресувати не лише окремим клубам, але й національним збірним, гравці яких отримають безцінну ігрову практику з гідними суперниками в рамках нового чемпіонату. І це, можливо , унікальний випадок в спортивній практиці, коли виграти зможуть всі учасники.

Від імені членів наглядової ради і дирекції дозвольте запросити Вас взяти участь у роботі АНО "Об'єднаний чемпіонат з футболу". Чергове засідання відбудеться 18 лютого о 15.00 за адресою: Москва, вул. Намьоткіна, б. 16"

Таким чином, очевидно, що організатори збираються на першому етапі створити єдину лігу України і Росії, а лише в перспективі саме чемпіонат СНД.

Крім того, організатори розраховують на прибутки від ТБ-трансляцій та реклами, яка б дозволила вписатися клубами у фінансовий "fair play" УЄФА. Ймовірно, однією з головних структур, з якою буде співпрацювати ліга, стане компанія "Газпром" і її медіа та бізнес-активи.

Нагадаємо, що в Росії ще в грудні був створений оргкомітет проекту Чемпіонат СНД з футболу, який очолив Валерій Газзаєв.

Зараз ви читаєте новину «Газзаєв призначив зустріч українським і російським клубам в офісі "Газпрому"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути