вівторок, 18 липня 2017 12:25

Франков став на захист арбітра з російським паспортом

Франков став на захист арбітра з російським паспортом
ртем Франков: "У чому Жабченко порушив хоч якийсь закон України?"

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков прокоментував історію з відмовою Анатолія Жабченка судити матч за Суперкубок України.

1) Які у Жабченка були шанси не отримати російський паспорт? Ви пробували пожити в Криму і не зробити цього?

2) Як він взагалі мав вчинити - все продати і виїхати на "материк"? А ви самі не пробували зробити щось в цьому роді, шановні патріоти, абсолютна більшість яких палець об палець не вдарила заради безпосередньо України, а часом і бізнес з Росією веде "з ненавистю в серці"?

3) Як ви думаєте, йому надходили пропозиції стати російським арбітром? І чому ж він цього не зробив? (Майже пошепки: не просто надходили, а вмовляли, причому вельми настійно).

4) У чому порушення хоч якогось закону України з його боку? Пам'ятається, стосовно Криму у нас просто не визнаються отримані там російські паспорти, і все. Або хтось вже відрікся від українців, що живуть в Криму, хтось на законодавчому та урядовому рівні проголосив їх недоукраїнцями або недолюдьми? Можливо, в УЄФА зашлете листа, що вони не наші?! Можливо, вся ваша боротьба з блуканнями повз КПП - виключно театралізована вистава, а насправді ви давно списали півострів разом з усіма його Жабченками і Ваксами?!

Нам пишатися потрібно, що хлопець продовжує працювати в Україні і представляє її на міжнародній арені. До речі, є версії, від чийого імені Жабченко буде судити матч Ліги чемпіонів у вівторок?! Можливо, від Росії?! В принципі, ви, шановні псевдопатріоти, все для цього зробили.

Нам потрібен сильний арбітр або у нас їх стільки, що хоч віником мети? По-моєму, ви трошки переоцінюєте ситуацію, в якій опинилися, так само як недооцінюєте чужі труднощі.

Що стосується заяви Жабченка про самовідвід на Суперкубок, то ви повинні розуміти, що стало причиною формальною, а що справжньою. Формальна - "він сам пішов". Справжня - загроза заворушень на трибунах у разі, якщо на поле вийде "суддя-сепар" .Тут, звичайно, є питання з приводу істинності загрози, але всі питання не до мене або ФФУ, а до МВС і СБУ.

Всього розповісти в цій справі не виходить. Можу лише побажати Жабченку класного суддівства в Європі і щоб він всіляко зміцнив авторитет України як футбольної держави", - написав Артем Франков в передовиці 56-го номера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жабченко відмовився судити матч за Суперкубок України

Комітет арбітрів України призначив на Суперкубок України 38-річного Анатолія Жабченка. Формально він "приписаний" до Хмельницького. Але живе в Сімферополі, має російський паспорт і літає в Москву безпосередньо з окупованого Криму, не проходячи український прикордонний контроль.

За день до гри Жабченко відмовився від призначення. Пояснив це великим тиском на нього з боку преси. Суддю замінили на харків'янина Костянтина Труханова.

Зараз ви читаєте новину «Франков став на захист арбітра з російським паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути