середа, 26 грудня 2012 18:27

"Фоменко не прихильник бити рублем" - Шкапенко

"Фоменко не прихильник бити рублем" - Шкапенко
Павло Шкапенко підтримав призначення Фоменка в збірну. Фото: dynamo.kiev.ua

Екс-півзахисник київського "Динамо" Павло Шкапенко прокоментував Gazeta.ua призначення Михайла Фоменка наставником збірної України. Під керівництвом тренера він виступав за столичний клуб у 1993 році.

- Це правильний і я б сказав, найкращий варіант, який міг бути в даній ситуації. Хоча Михайлу Івановичу, звичайно, буде дуже важко - збірна знаходиться не в оптимальному стані, конкуренція слабка. Що стосується роботи, це людина, яка дуже дисципліновано і серйозно ставиться до своїх обов'язків.

- На чому він робить акцент у процесі тренувань?

- У "Динамо" у нас було багато теоретичних занять. Разом з тим і "фізика" не була за залишковим принципом, з приходом його в "Динамо" навантаження стали позамежними. У збірній часу привести все до спільного знаменника буде небагато, так що більше уваги буде приділятися теорії.

- Він жорсткий тренер? Може, якщо сильно дістануть, перекинутися міцним слівцем?

- До такого, слава Богу, не доходило. Але в плані ігрової дисципліни, в плані побуту він досить жорсткий. Любить дисципліну і насамперед звертає увагу на це. Якщо всі його вимоги виконуються, проблем у взаєминах ніколи не виникне.

- Штрафує часто?

- Він не прихильник бити рублем. Завжди більше волів викликати на співбесіди, питав, як, що звідки, допомагав як старший товариш нам молодим. Таке практикував і Лобановський. Це нормальний підхід, адже у кожного сім'я, ще якісь проблеми. Особисто мені такі бесіди допомагали.

- У порівнянні з вашим поколінням гравців у нинішніх абсолютно інший менталітет, інші одиниці виміру, багато розпещені великими грошима. Чи вдасться новому тренеру впоратися з даними факторами?

- Фоменко весь цей час не перебував поза футболом, прекрасно усвідомлював про стан справ у нашому футбольному господарстві і розуміє, з чим доведеться зіткнутися. Хочеться сподіватися, що контакт з гравцями буде знайдений. Але знову ж таки, дуже важливо, щоб рівень конкуренції в збірній підвищився.

- До сьогоднішнього дня у Фоменка був досвід роботи виключно клубним тренером. Чи зможе він швидко перебудуватися на збірну?

- Він досвідчений фахівець. Головне - щоб не було проблем з кадрами, вкрай бажано, щоб хтось із молоді "вистрілив" у найближчий час. Від цього дуже багато що залежатиме.

- Шанси потрапити на бразильський Мундіаль примарні, тим не менш, перед Фоменком поставлено завдання виходу до фінальної частини Кубка світу. Чи реально це?

- Будь-який тренер, який приймає збірну, ставить перед собою мету перемагати. Вважаю, що скидати збірну з рахунків ще зарано. Дай Боже, щоб команда прогресувала, а хлопці билися до кінця. Залишається побажати команді і Фоменку тільки удачі.

Зараз ви читаєте новину «"Фоменко не прихильник бити рублем" - Шкапенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути