середа, 18 листопада 2015 17:31

"Фоменко цілком упорається, не треба його міняти" - Федорчук

"Фоменко цілком упорається, не треба його міняти" - Федорчук
Олег Федорчук

Футбольний експерт Олег Федорчук вважає, що Україна закономірно перемогла Словенію.

Завдяки чому прийшла перемога?

Український клубний футбол на високому рівні. Ми маємо цьогорічного фіналіста Ліги Європи. Кілька років тому взагалі вигравали трофей. У нас гарні стадіони, розвинена футбольна інфраструктура. Плюс великий досвід здобула збірна. Ми майже незмінні учасники плей-оф. Особливо багато дало протистояння із Францією. З триколірними два роки тому змагалися, фактично, ті ж гравці, які вчора оформили участь в Євро 2016. Плюс, словенці об'єктивно були найслабшою несіяною збірною.

Хто може допомогти збірній?

Цього року дублери "Шахтаря" грали в фіналі юнацької Ліги Чемпіонів. Є чудові гравці в "Зорі". Пам'ятаю, як після провального молодіжного Євро-2011, де грали Коноплянка, Зозуля, Ярмоленко, Гармаш тренер національної збірної Олег Блохін бідкався, що нема кому грати в збірній. А за півроку ці хлопці стали лідерами збірної. Не здивуюся, якщо за півроку кілька молодих виконавців стануть лідерами нашої найголовнішої команди. В нас є Малиновський, Караваєв, Петряк, Коваленко, Лучкевич, Зінченко.

Які наші козирі?

І Мундіаль і Євро зазвичай виграє невелика група висококваліфікованих гравців. Три-чотири. Може, п'ять. Решта – асистує їм. У нас є кістяк – Коноплянка, Ярмоленко, Хачеріді. За півроку хтось іще підтягнеться.

Які недоліки треба усунути до Євро?

Нема агресивності у виборі тактик. Найкращі збірні варіюють тактиками впродовж турніру. Ми до цього неготові. Учора у відповідь на грубощі словенців треба було опустити м'яч і змусити його швидко рухатися. А наші пішли стінка на стінку.

Фоменка варто міняти чи треба залишити?

Є етичні норми, врешті-решт. Міняти тренера в такій ситуації – абсурд. Михайло Іванович витримав неймовірний тиск і вирішив завдання. Два відбори збірна пройшла дуже впевнено. Недарма ми під час жеребкування будемо у другому кошику. Якщо хтось скаже, що у Фоменка солідний вік, то це не аргумент. Тренери збірних можуть бути віковими. Той же Капелло, Трапатонні, Дель Боске. Тут не треба бути енергійним і грати з командою 40 матчів у сезоні. Фоменко цілком упорається, не треба його міняти.

Зараз ви читаєте новину «"Фоменко цілком упорається, не треба його міняти" - Федорчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути