вівторок, 27 грудня 2016 15:55

Фінал Ліги чемпіонів - це велика перемога: оптимістичні підсумки року від Павелка

Фінал Ліги чемпіонів у Києві, матчі проти Аргентини та Бразилії, висновки після Євро-2016. Президент Федерації футболу України Андрій Павелко оцінив поточний рік і поділився планами на майбутнє.

Автор: ffu.org.ua
 

Gazeta.ua обрала найцікавіше:

Фінал Ліги чемпіонів, Шевченко

"Рік вийшов продуктивний. Дуже важливо, що ми отримали право провести фінал Ліги чемпіонів 2018 року. Це велика наша перемога.

В УЄФА є низка вимог, але вони не складні. Фінал не спричинить великих витрат для Києва чи ФФУ. У столиці є аеропорт, готелі і транспортна інфраструктура. Цей захід потребує мінімальних затрат, але принесе максимальний ефект. Київ прийме велику кількість вболівальників з усіх країн світу.

Ще одна перемога - повернення міжнародного футболу до Одеси і Харкова.

Новий наставник збірної України Андрій Шевченко та його нестандартні рішення повернули довіру вболівальників після провалу на Євро".

Євро-2016, Михайло Фоменко

"Складно сказати, як розвивалася б ситуація, якби ми вчинили по-іншому. Але ми не мали морального права забрати у наставника, який вивів збірну на Євро, шансу повести команду на турнір.

А щодо висновків після провалу Євро, то у збірній майже повністю змінився адміністративний та медичний штаби. Також оновлений комітет національних збірних. Мирон Маркевич відвідує кожен турнір молодіжних та юнацьких збірних.

Вистачить жити по-старому. Зараз ми детально аналізуємо кожну деталь. У мене є багато питань до зборів та участі наших збірних у товариських турнірах. Для кожної команди пропишуть стратегію.

Не буду називати імен, але наведу один приклад. Наша юнацька збірна виграла чемпіонат Європи. До рівня національної команди доросли всього два гравця. Є збірні, які нічого не виграли на юнацькому чи молодіжному рівні, але 99 процентів футболістів виступають за першу команду країни. А тепер питання. Нам потрібні перемоги чи гравці для збірної?"

Аргентина, Бразилія

"Календар збірної на 2017-й вже зверстаний. Але є цікава можливість на 2018-й рік. Аргентині та Бразилії потрібно буде провести підготовчий збір в Європі перед Кубком світу-2018, який, сподіваюся, пройде не в Росії. Орієнтовно, це (збір) буде європейська країна і травень. Я запропонував Україну. Представники Аргентини і Бразилії позитивно сприйняли такий варіант. Ми потисли руки. Зараз це треба обговорити детальніше. Але Аргентина взагалі може не потрапити на мундіаль. Вони самі про це кажуть".

Автор: ffu.org.ua
 

"Дніпро"

"У мене серце кров'ю обливається, дивлячись на ситуацію з "Дніпром". Але де та межа скільки і як потрібно допомагати тій чи іншій команді. Країна і футбол зараз переживають не найкращі часи. Ми бачимо це навіть на прикладі відвідуваності матчів прем'єр-ліги.

Нашому поколінню потрібно вирішувати всі ці серйозні проблеми. Ми зараз є свідками еволюції, адже багато клубів заново розпочинають свій шлях з низів. Також ми маємо хороші приклади у першій та другій лігах. Велика кількість молодих українських гравців з'являються у командах. Це теж великий плюс. Особливо, для молодіжної та національної збірної України.

У майбутньому ми хочемо передивитися формати всіх ліг. Наприклад, другу лігу можна поділити за географічним принципом".

Договірні матчі

"Закон Павелка" про боротьбу з корупцією у спорті потрібно підсилити. Боротьба з договірними матчами має бути максимально ефективною. Я перший, хто цього хоче. Обговоримо, які потрібні поправки з новим головою комітету етики та чесної гри Франческо Баранкою.

У мене великі надії на співпрацю між Баранкою та Колліною. Два італійці мають знайти спільну мову", - жартує Павелко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійця призначили стежити за чистотою українського футболу

Квитки

Буде створена компанія FFU tiсkets, яка розповсюджуватиме квитки. Також працюватиме наглядова рада, до якої увійдуть журналісти, фанати і фахівці. Ми хочемо, щоб квитки стали максимально доступні уболівальникам.

Новий сайт ФФУ

Скоро у ФФУ з'явиться нова офіційна сторінка. Поки вона доступна у бета-версії — ffu.ua. Наставник збірної України Андрій Шевченко українською мовою вітає користувачів сайту і просить завантажити мобільний додаток у Google Play market та App store.

Представник компанії-розробника сайту Lun Apps заявив, що детально проаналізував роботу і структуру офіційних сторінок ФІФА, УЄФА та інших порталів.

Поле

26 грудня біля Борисполя свою роботу у тестовому режимі розпочав завод із виробництва штучних полів. Він навіть отримав свій бренд "Поле".

Потужностей заводу вистачить, щоб повністю забезпечити план з будівництва полів для України. У березні перші поля планують відкрити в Івано-Франківську та Чернівцях. За словами Павелка завод зможе виконувати замовлення приватних компаній і навіть працювати на експорт (передбачається, що першими експортерами стануть Грузія та Молдова).

Автор: ffu.org.ua
 

Ось такі доволі оптимістичні підсумки року від Павелка. В кулуарах президент ФФУ зазначив, що виконає всі свої передвиборні обіцянки. Просто на все потрібен час.

Андрій Павелко став президентом Федерації футболу України у березні 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Фінал Ліги чемпіонів - це велика перемога: оптимістичні підсумки року від Павелка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути